– Jeg sy­nes det var stas å bli tatt ut, men jeg tror ikke jeg har den stør­ste sjan­sen til å kom­me med. Hå­pet er jeg im­po­ne­rer så­pass at jeg blir valgt, sier Maja Lind Sande.

Trop­pen be­står per i dag av 14 spil­le­re, men vil bli re­du­sert til 12 i lø­pet av sel­ve sam­lin­gen. I til­legg til de tre sort­lands­spil­ler­ne, er en ves­ter­ål­ing til med i trop­pen, nem­lig Rag­ni Steen Knudsen fra Øks­nes.

Usik­ker

Lands­lags­sjef Odd Eker­hovd for­tel­ler til Sort­lands­avi­sa at tre av dis­se spil­ler­ne kan føle seg for­holds­vis sik­re på at de blir in­klu­dert i den en­de­li­ge trop­pen.

– Su­sann, Lisa og Rag­ni har nok gode mu­lig­he­ter for å være blant de 14. Når det gjel­der Maja er det litt mer usik­kert, men hun har ab­so­lutt mu­lig­he­ter hun også. Kon­kur­ran­sen er tøff, men alle som er tatt ut, er gode nok å spille på lands­laget, un­der­stre­ker Eker­hovd.

– Spil­te bra

Bak­grun­nen for ut­ta­ket var en ut­taks­sam­ling som ble ar­ran­gert i pås­ken. I ut­gangs­punk­tet var Lind Sande ikke en del av den of­fi­si­el­le sam­lin­gen og del­tok ute­luk­ken­de for å trene. Li­ke­vel ble hun alt­så pluk­ket ut til å være med i trop­pen.

– Hun kom med for­di hun gjor­de det bra. Hun er en spil­ler som kan be­kle en rek­ke for­skjel­li­ge po­si­sjo­ner på ba­nen. Hun er ikke vel­dig god i noe spe­si­elt, men ge­ne­relt god til det al­ler mes­te. Hun er en ty­pisk all­round­spil­ler som er like bra i for­svar som i an­grep, for­kla­rer lands­lags­sje­fen.

Gle­der seg

Uav­hen­gig av re­sul­ta­tet i det en­de­li­ge ut­ta­ket, gle­der Lind Sande seg over at hun er tatt ut på lands­laget. Det er for øv­rig før­s­te gan­gen hun de­bu­te­rer i A-lands­lags­trop­pen, et­ter å ha spilt fle­re ju­ni­or­lands­kam­per tid­li­ge­re.

– Det­te har vært en drøm for meg len­ge. Der­som det ikke skul­le bli lands­kamp nå, hå­per jeg å få sjan­sen se­ne­re, sier hun.

Sort­lands­jen­ta spil­ler til dag­lig for eli­te­se­rie­laget Tøns­berg, som for øv­rig blir trent av lands­lags­sjef Eker­hovd.

– Jeg tri­ves vel­dig godt i Tøns­berg og blir nok væ­ren­de her i alle fall ett år til, slår hun fast, og leg­ger til at hun job­ber i en syk­kel­bu­tikk ved si­den av vol­ley­ball­sat­sin­gen.

Blokk og tek­nikk

Når vi ber Eker­hovd om å vur­de­re de to and­re sort­lands­jen­te­nes vol­ley­ball­fer­dig­he­ter, sva­rer han:

– Lisa Wal­le er først og fremst en vel­dig god blokk­spil­ler. Hun er høy og re­age­rer kjapt, noe som er vik­ti­ge egen­ska­per når man skal etab­le­re et godt for­svar. Når det gjel­der Su­sann er hun en vel­dig ball­sik­ker spil­ler. Hun gjør lite feil og er flink til å finne gode løs­nin­ger. Hun er en smart spil­ler som er vel­dig god med ut­gangs­punkt i at hun ikke er blant de høy­es­te spil­ler­ne, ut­dy­per Eker­hovd.

Det en­de­li­ge ut­ta­ket fin­ner sted om en ukes tid. De tre kva­li­fi­se­rings­kam­pe­ne går mot hen­holds­vis Bos­nia, Li­tau­en og Montenegro. Vin­ne­ren går vi­de­re til nes­te kva­li­fi­se­rings­run­de.