Det gjelder fire restauranter i Hadsel, 11 i Sortland, to i Andøy, tre i Øksnes  og en restaurant i Bø.

Variert meny

Hver av restaurantene har en rett på menyen som koster 100 kroner. «Den glade kokk» serverer kjøttkaker i brun saus med erterstuing, grønnsaker og kokt potet. De har allerede solgt flere tallerkener med den norske kosten.

– Det er et kjempeflott konsept. Det er bra at folk har flere muligheter på flere restauranter.

Høne på menyen

På Rødbrygga er det retten «Høne på ville veier» som står på menyen.

– Vi har foreløpig ikke solgt noen retter, og ikke fått reservasjoner. Vi får håpe at folk vil komme å spise høne på ville veier hos oss, sier Bjørn Stordahl Olsen. VA ringte om matsaken mandag. Vesterålen Kysthotell serverer husets fiskesuppe med brød og smør. Heller ikke de hadde mandag forhåndssolgt noe.

– Minifestivalen er et positivt konsept, som ingen per nå ser ut til å ha benyttet seg av, Men det varer jo i tre dager, så vi håper det kommer folk, oppfordres det.

Tror på mye folk

«Neumanns restaurant» har fått 12 reserveringer så langt. De skal servere hjemmelaget bratwurst med sterkølsaus, sennep, salat og surdeigsbrød.  De  har kun åpent i helga til vanlig.

– Vi tror at det vil komme mange for å spise her, sier Peter Neumann.