Jakten på heltidsstillinger i Hadsel er slett ingen spøk, og ble heller ikke oppfattet slik selv om kampanjen ble lansert 1. april. Da ble det lyst ut en konkurranse mellom alle avdelingene i Hadsel kommune. Fram til 1. mai kunne alle avdelinger melde sin interesse for å delta.

Vil ha heltidsstillinger

Innenfor lovverket og økonomiske rammer, har avdelingene fått full frihet til å organisere turnus og arbeidshverdagen. Målet er at heltidsstillinger skal bli den nye normalen. I tillegg er det et mål at sykefraværet og vikarbruken skal ned. Og på toppen av det hele: Ansatte og brukerne av tjenestene skal bli mer fornøyde.

– Ansatte sitter gjerne med gode løsninger og ideer. Det er viktig at de ansatte skal få være med. Det er viktig at de skal ha lyst og driv, derfor setter vi i gang en konkurranse. De skal slippe å få prosjektet tredd over hodet på dem, sa ordfører Siv Aasvik da prosjektet ble lansert for syv uker siden.

Vinnerne

I dag ble de første vinnerne kåret. Miljøarbeidertjenesten i Stokmarknes og avdeling 1 ved Hadsel sykehjem er valgt ut som «prøvekaniner».

-Vi er veldig glad for å ha blitt plukket ut. Det er de ansatte som har bedt om å få prosjektet, sier Solbeig Dervo ved Hadsel Sykehjem. Der er det 11 brukere og 18 hoder som jobber på avdelinga. En god del av dem arbeider i stillinger som varierer fra 20 til 80 prosent.

-Både ledelse og ansatte gleder seg til å sette i gang prosjektet, sier Dervo. Hun har gode forhåpninger om at avdelingen skal lykkes med å skape flere heltidsstillinger.

Fornøyd

Ordfører Siv Aasvik er fornøyd. Opprinnelig var planen å plukke ut en vinner. Det ble i stedet to.

-Vi fikk så mange gode søknader at vi har valgt å ta ut to avdelinger, ikke bare en som opprinnelig tenkt. Det viser at engasjementet og behovet for vårt vedtak fra desember var nødvendig og etterlengtet, sier hun. Feministen Aasvik peker på at ufrivillig deltidsarbeid er en stor belastning, spesielt for kvinner i helse- og omsorgsyrker.

-Vi vil gå foran og vise at det er mulig å gjøre noe med dette om vi vil, gjerne til inspirasjon for andre kommuner, sier hun. Aasvik er som kjent også leder av Vesterålen Regionråd.

Vinneroppskrift

Rådmann Ola Morten Teigen sier at samarbeidet med kommunens ansatte har vært godt.

-     Som arbeidsgiver er det enklere å administrere færre mennesker i større stillinger, enn mange i mindre stillinger. Dette er derfor en vinneroppskrift på bedre oppfølging av de ansatte, noe Hadsel kommune alltid streber etter, sier Teigen.