Den foreløpige skatteberegningen du finner i selvangivelsen, gir en god indikasjon på om du har betalt for mye eller lite i skatt i løpet av fjoråret.

Vet du allerede nå at du må betale restskatt, har du mulighet til å slippe å betale renter på beløpet du skylder, minner Skatteetaten på i en pressemelding.

13,6 milliarder kroner

I fjor benyttet 221.000 lønnstakere, pensjonister og selvstendig næringsdrivende seg av muligheten til å unngå renter på restskatten. De betalte inn til sammen 13,6 milliarder kroner innen fristen 31. mai.

– Vi er opptatt av at skatten skal være riktig. Når skattyter oppdager at det er trukket for lite skatt gjennom året, er dette en fin mulighet til å gjøre opp for seg uten å måtte betale renter. Vi oppfordrer alle til å bli ferdig med restskatten allerede nå, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten, Mariken Holter.Renten er 0,56 prosent per år, beregnet fra 1. juli i inntektsåret frem til forfall for første termin for restskatt i det påfølgende skatteåret.

Dersom du har betalt inn for mye restskatt, vil det godtgjøres renter ved tilbakebetaling.

Les også: Snart siste frist for næringsdrivende

Regn ut skatten

Har du ikke gjort endringer i selvangivelsen, finner du beløpet du eventuelt skylder på siste side i selvangivelsen.

Fristen for innbetaling av restskatt påvirkes ikke av utsatt selvangivelsesfrist, hvis du har søkt om det. Betaling etter fristen blir ikke tatt hensyn til ved endelig skatteavregning.

Første pulje med skatteoppgjør kommer 22. juni. Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 3. august og 12. oktober.