NESTLEDER: Miriam Myrseth er nestleder i Vesterålen MC-klubb. Hun gleder seg vilt til helgas happening, nemlig MC-treff.

For første gang på flere år blir det arrangert Motorsykkelens Dag 2016 i Vesterålen førstkommende lørdag, 28. mai.

Dette er en nasjonal markering, og de fleste større steder har et arrangement med oppstilling av motorsykler og kortesjekjøring.

– Arrangementet er ment for alle MC-kjørere i Vesterålen, uansett hvilken sykkel man kjører - enten den er stor eller liten, tung eller lett, gammel eller ny, er man hjertelig velkommen til å delta. Det er egentlig utrolig mange i Vesterålen som har en sykkel stående. Noen kjører mye, mens andre bare lufter den på korte turer på finværsdager. Sistnevnte gruppe vil jeg spesielt oppfordre til å delta på dagen, sier Miriam Myrseth, nestleder Vesterålen MC, og arrangør.

Les også: – Kjerringa trodde det ville bli bedre med åra. Nå har hun gitt opp og sier at det har blitt verre

– Kom og se

Dagen er også til for alle som vil komme og se på sykler og snakke med de som kjører sykkel.  Deltakere med sykkel skal ha oppstilling på Sortland Torg.

– Dette er en god måte å skape litt interesse for mc-kjøring og motorsykkel blant publikum, og kanskje også gjøre oss mer ”husket” med tanke på sikkerhet i trafikken. Jo flere vi er, dess bedre blir vi husket og lagt merke til, og jo sikrere ferdes vi i trafikken. Kan vi rekruttere flere til klubbene er det bare en bonus, sier Myrseth.

Les også: En gammel drøm

Ildsjeler

Tidligere år har Motorsykkelens Dag i Vesterålen vært arrangert av Utgard Rasarlag fra Sandnes og Vesterålen MC fra Sortland.

Medlemstallet i de fleste MC-klubber har dalt noe de siste årene, samtidig som det har blitt oppretta flere mindre klubber, og det er derfor vanskeligere å få til fellesarrangementer.

Men det er fortsatt noen ildsjeler som ønsker å få til noe, så i år er arrangementet i regi av et par av medlemmene i Vesterålen MC, og i et litt mindre i omfang enn tidligere, både hva planlegging og opplegg på dagen angår.

Det er blant annet ikke lagt opp til grilling under arrangementet, som tidligere år. Derimot blir det kaffe og noe å bite i for deltakerne på Vesterålen MC sitt klubbhus på Holmen (like før avkjøringen til Hognfjord) etter at kortesjekjøringen er over.

For at flest mulig skal kunne delta er det bestemt at kortesjekjøringen ikke skal være en alt for lang tur, den blir fra Sortland Torg til Stokmarknes og tilbake igjen. Farten avpasses til de som eventuelt deltar med lett motorsykkel og ikke klarer å holde fartsgrensa på 80 km/t.

Les også: Vårmønstring for veteran-glisene

Oppussing

– Planen for dagen er at alle som skal delta stiller opp sykkelen sin på Sortland Torg et par timer på formiddagen før kortesjen kjører til Stokmarknes hvor vi snur og kjører tilbake til Sortland, og deretter til Vesterålen MC sitt klubbhus på Holmen for kaffe og kake med mer, forteller Myrseth og fortsetter.

– Vi jobber for tiden med å pusse opp klubbhuset noe, men på bakgrunn av værmeldingen kan det se ut som det blir hyggelig å sitte ute. De som vil, får selvfølgelig ta en titt inne på klubbhuset også. I tillegg til oppholdsrom har vi også verksted og vinterlagringsplass for sykler.