Da ble nemlig HV-ungdomstjenesten HV-16, formelt nedlagt. På grunn av den dalende interessen, har Generalinspektøren for Heimevernet, generalmajor Tor Rune Raabye, besluttet at HV-ungdomstjenesten skal legges ned i store deler av landet.

- Hovedårsakene til nedleggingen er økonomi og dalende interesse. Midlene skal prioriteres å brukes til trening og øving av de skarpe avdelingene, forteller Presse- og informasjonsoffiser i Heimevernet, Jonny Karlsen til VOL.

Karlsen understreker at heimvernsungdommen ikke forsvinner helt på landsbasis.

- Heimevernsungdommen blir videreført i tre distrikter sørpå, men HV-16 blir altså nedlagt, sier han.

Økt rekruttering

Fokuset for de gjenværende avdelingene for Heimevernet blir i økt rekruttering til befalsutdanning og fremtidig tjeneste i Heimevernet.

Heimevernsungdommen har siden rundt 1953 vært et fritidstilbud for ungdom mellom 16 og 21 år, eller til man starter førstegangstjenesten. Gjennom aktiviteter, konkurranser, samlinger og utvekslinger har meningen vært at ungdommene skal få et innblikk i hva Forsvaret er og gjør. Selve nedleggingen av  HV-ungdomstjenesten i HV-16, ble gjennomført lørdag, under en formell oppstilling i Setermoen leir.

HV-ungdommene som har vært med i HV-16 den siste tiden, kom fra blant annet Tromsø, Andøy, Narvik, Lyngen, Bardu, Salangen og Harstad.