De to tyske fisketuristene som mandag klokken 19 ble meldt savnet ble klokken 04.14 i natt funnet av et SeaKing-helikopter. De to var slitne, men i god behold da de ble funnet.

"2 savnede fisketurister funnet av SeaKing i god behold. RS Knut Hoem og KV Senja tar hånd om dem", meldte Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter i natt.

Etter det VOL forstår ble de funnet i ei bukt nordøst for Hovden i Bø melom Møkland og Utskor.

Orion overvåkningsfly fra Andøya og KNM Storm har også deltatt i søket. Det var vanskelige forhold med tett tåke under leteaksjonen.

Redningsselskapets skøyte Kurt Hoem oppdaterte i natt på Twitter følgende melding:

"På tur inn med trøtte turister. Alt vel."

Turistene ble fraktet inn til Kråkberget klokken 06.00

Dårlig sikt

– På det verste hadde vi bare femti – hundre meter sikt under letinga, forteller styrmann Pål McGinnis på RS Knut Hoem til Bladet Vesterålen.

Redningsskøyta hadde da saumfart hver fjordtarm og vik sør til Nykvåg etter de savnede, forteller McGinnis.

Ringte inn

Omtrent klokken 19 mandag kveld, ble politiet oppringt av to, som skal være tyske,  sportsfiskere.

De var ombord i en fritidsbåt på havet i Vesterålen, et sted utenfor Myre. Plutselig ble kontakten brutt og politiet hørte ikke noe mer fra personene.

- Om de ble brutt på grunn av værforhold eller fordi de gikk tom for strøm, vet vi ikke, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Raymond Prestøy til VOL sent mandag kveld.

Da tåka kom tett skal de to ha søkt tilflukt i vika de ble funnet i. De ringte politiet, men stedet de var på hadde dårlig til ingen mobildekning. De to turistene skal dermed ha gått i land og tilbragt ventetida der.

- Da tåka kom på de to ved 18-tida mistet de retninga fullstendig, forklarer McGinnis til Bladet Vesterålen.

- «Røyken kom så fort at jeg har ikke sett maken», fikk vi rapportert.