- Brønnøysundregistrene er et godt eksempel på hvor smart det er å legge statlige arbeidsplasser ut i distriktene. Dette er virkelig en suksesshistorie, og besøket var veldig interessant, sier fylkestingsrepresentant for Nordland Venstre, Arne Ivar Mikalsen.

Flytting av arbeidsplasser

Flytting av statlige arbeidsplasser ut av Oslo er en del av avtalen om nytt inntektssystem for kommunene. I denne avtalen har Venstre fått gjennomslag for «utflagging» av flere statlige arbeidsplasser fra Oslo til andre deler av landet, melder partiet i ei pressemelding.

- Dette viser at Venstre, i den rollen vi har, faktisk er med på å påvirke den nasjonale politikken som føres, sier Gro Helene Klingenberg, styremedlem i Nordland Venstre.

Nødvendig med attraktivitet

Venstre ønsker at staten, som landets største arbeidsgiver, skal ta særlig ansvar for å legge kompetansearbeidsplasser ut til distriktene.

- Geografisk spredning av verdiskapende aktivitet er ei forutsetning for full utnyttelse av tilgjengelig arbeidskraft. Det er også helt nødvendig for opprettholdelse av attraktive distrikt, sier Anja Johansen, leder i Nordland Venstre. Steder med et mangfold av offentlige eller private kompetansearbeidsplasser har en synergieffekt på rekruttering, noe som har stor betydning for mindre byer og tettsteder, avrunder Johansen.