Partene i bryggerioppgjøret er enige om en løsning. Dette skriver VG.

Partene forhandlet på overtid i natt, men klokken 00:55 kom de til enighet. Tariffansvarlig Anne Berik Anker Hansen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) opplyste da ovenfor VG at partene var kommet til enighet.

- Vi er selvsagt fornøyd med at det ikke blir streik i bryggeriene og drikkevareprodusentene. For NHO Mat og Drikke har strukturen på minstelønnsreguleringene vært det mest krevende i dette oppgjøret, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk i en pressemelding.

- Det har vært en krevende mekling med flere vanskelige saker. At vi nå er enige om å utrede bestemmelsen om minstelønnsreguleringen grundig er viktig for hele NNN. Vi er også veldig fornøyd med at NHO ga seg på kravet om å utvide normalarbeidsdagen, sier forhandlingsleder Stein Hagala i en kommentar.

Sist i 2004

Situasjonen kunne raskt medført at  det etter hvert hadde  blitt røft å få tak øl for menig mann og kvinne.

Sist bryggerisektoren streiket, i 2004, gikk det, ifølge NTB, tre dager før butikkene varslet at hyllene var i ferd med å tømmes. Direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen, Peter Nome, uttalte til Dagbladet sist helg, at tappekraner over hele landet raskt blir tomme dersom streiken ble en realitet.

- Dersom streiken blir langvarig, så kan det selvfølgelig bli ølstans. Det vil ikke bli helt tomt, for det finnes fortsatt import øl. Men alle kjente merker vil bli rammet, understreket Nome.