Navnet ble enkelt omgjort til et navn med tradisjonell islandsk schwung: Gardar Borchur Michalsson!

Michalsen, som til daglig er redaktør for nettavisen Medier24 og tidligere redaktør i Sortlandsavisa og VOL, innrømmer at lykkerusen over Islands triumf har dempet seg, samtidig som den har gitt han en liten overraskelse.

Han må leve med det nye navnet på sin Facebook-profil i 60 dager!

– Jeg gjorde det kjapt på mobilen. Det sto sikkert noe der om at navnet ikke kan endres igjen på en viss tid – men det fikk jeg ikke med meg.

Det er NRK som bringer nyheten om det heller impulsive navneskiftet.

Les også: Med ryggen mot målet

Håper Island vinner

Han la da ut følgende melding på Facebook: «#denfølelsen når du har endret navur for artigur. Og skjønner at du ikke får endret tilbake før om 60 dagur.»

Han har fått mange humoristiske kommentarer på navneskiftet fra sine mange venner, og har slått seg til ro med at han får leve med sitt fotballrus-islandske Facebook-navn til over sommerferien.

Den 30 år gamle redaktøren av nettstedet Medier24 innrømmer at han ikke har fulgt Island som fotballnasjon i tykt og tynt i mange år, men forsøker å forklare sin begeistring for laget:

– Det er ikke bare det at vi nordmenn historisk sett er knyttet til Island, det er også morsomt å se et lag som kjemper så hardt, som er så samspilt, og som gir så mye. Island er jo på mange måter litt som Norge for 20 år siden, et lag bestående av spillere fra middels sterke europeiske ligaer – det er ikke mange superproffer der. Og de, må som vi måtte, spille kynisk.

Les også: - Svømmer fra Melbu til Fiskebøl om det blir tunnel

For sikkerhets skyld har han satset 100 kroner på Oddsen på at Island vinner hele EM. Vinner han, innkasserer han 15 000,- kroner.

– I så fall går høstferien til Island, lover han.

NB! Det er ikke første gang den driftige redaktøren gjør seg bemerket som fotballentusiast: I 2012 erklærte han – daværende redaktør i Sortland-Aavisa – at han skulle gå 60 kilometer baklengs hvis Manchester City vant serien. Det gjorde de – på overtid – mot United. Og redaktør Gard måtte ut og gå baklengs – fra Sigerfjord på Hinnøya til Bjørnskinn på Andøya ...