Tidligere i år spådde tre sesongvarsler at Nord-Norge ville stikke av med det beste sommerværet i landet. Periodevis i vår lå høytrykkene stabilt over Kolahalvøya som igjen førte til at nordlendingene kunne nyte russervarmen. Det varte imidlertid ikke lenge.

Få soldager

Slik som prognosene ser ut nå har ikke Trond Robertsen, vakthavende meterologikonsulent ved Vervarslinga i Nord-Norge, veldig gode nyheter å komme med. - Det vil bli gode temperaturer i Vesterålen i helgen, men ganske ustabilt. Det er en sørlig varm og fuktig luft som vil føre til periodevise regnbyger, forteller han.

Samtidig vil det også bli en del sol.- Det vil bli et veldig skiftende vær, alt etter hvor man befinner seg, sier Robertsen. Han kan blant annet fortelle at det vil bli store regnbyger innsiden i Vesterålen. I kyststrøkene vil det derimot bli roligere.- De gode nyhetene er at det blir over 15 grader, sier han.

Usikre prognoser

Robertsen kan fortelle at prognosene for neste uke er usikre. I følge Yr vil det bli sol, men skyet frem til fredag neste uke. Temperaturene vil mandag ligge på 15 grader, mens de vil synke gradvis til 12 grader iløpet av uken.- Været forandrer seg hele tiden, så ingenting er sikkert, sier Robertsen.