Kontrakten starter 1. juni 2018, og løper i seks år med mulighet for forlengelse i ytterligere fire år.

– Vi er utrolig glade for å ha fått tildelt denne kontrakten, og er svært ydmyke over oppgaven vi nå står ovenfor, sier konstituert administrerende direktør i Norsk Luftambulanse AS, Lars Kobberstad.

– Vi ser frem til å samarbeide med Luftambulansetjenesten ANS slik at vi i felleskap kan styrke luftambulansetilbudet til pasientene, sier han.

I dag opererer Norsk luftambulanse AS ni av landets tolv luftambulansebaser for helikoptre. I anbudet har kvalitet vært vektlagt med 60 prosent og pris med 40 prosent.

– Vi har lang og god erfaring fra luftambulansetjenesten i Norge, og vil gjøre vårt ytterste for å gi hele det norske folk et best mulig tilbud i samarbeid med våre dyktige ansatte og helsevesenet for øvrig, sier han.

Alle landets baser får nye ambulansehelikoptre. Arendal, Bergen og Trondheim får større maskiner med større rekkevidde og større medisinsk kapasitet. Det blir flere reservehelikoptre, økt bemanning og det opprettes bakvakt med hele besetninger som gjør tjenesten mer robust og tilgjengelig.