Det ser ut til at sommervarmen mest sannsynlig blir kortvarig - beklager folkens.

Statsmeteorolog Gjermund Haugen ved Vervarslinga for Nord-Norge sier fredagen blir varmest. Også lørdag kan det bli over 20 grader, men neppe så varmt som i dag.

– Etter det er det ganske usikkert værvarsel fremover i tid og utover neste uke, sier han til Harstad Tidende.

Tåke

Meteorologen opplyser videre at været den neste uken vil avhenge mye hva havluften bringer med seg inn over land.

– På kysten blir det litt kjøligere og vi kan få litt tåke der i morgen. I dag har vi litt østavind, men i morgen blir det vindstille og da får vi nok litt tåke igjen, sier Haugen.

Usikker på prognosene

For å illustrere hvor usikkert værvarslet er for neste uke er det meldt over tjue grader, sol, regn og torden i onsdag i neste uke. Værsjuke vesterålinger får da bare håpe at det fine været jager vekk det stygge slik at vi kanskje kan få litt stabilt fint vær en liten periode. Det er i alle fall lov å håpe.

Dag for dag

Mens lørdagen skal bli tilnærmet lik fredagen, kommer skyer og tåke inn over regionen på søndag. Da kan det bli rundt 15 grader, skyet oppholdsvær.

Den samme værtypen er varslet mandag, mens det på tirsdag igjen meldes om rundt 20 grader og sol av både YR.no og Storm.no.

Så kommer den "berømte" onsdagen. Her klarer hverken Yr eller Storm å bestemme seg.

Mens Yr melder opp til 23 grader, lettere skydekke og 2,6 millimeter med regn, melder Storm sol, regn, tordenvær og opp til 23 grader. De melder også 2,6 millimeter med regn. Så noe er de enige om.

Torsdagen varsles av Yr å starte med noen regndråper, men dette letter for å bli erstattet av rundt 16 grader og lettere skydekke. Dette er også tilfelle fredag om en uke.

Neste lørdag, altså 30. juli, meldes det opp mot 18 grader og lettere skydekke med perioder med sol av Yr.no.