Styreleder i Folkeaksjonen, Wenche Cumming, ersvært fornøyd med å få Bent Bakkan med på laget.

- Bent har den kompetansen vitrenger nå, frem mot det viktige valget til neste år. Hans bakgrunn fra IKT,innovasjonsarbeid og markedsføring samt hans brede nettverk gjør at han varvårt klare førstevalg. Jeg har tro på at vi skal bli et sterkt team, sier hun i en pressemelding.

Folkeaksjonens kontorer ble etter landsmøtet tidlig i sommerflyttet fra Svolvær til Sortland. Cumming og Bakkan opererer derfra.

Regionleder

De siste syv årene har Bakkan vært regionleder i UngtEntreprenørskap Nordland (UE), med ansvar for UE’s entreprenørielle aktiviteteri skolene i Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Han tar nå permisjon fra stillingenut år 2017.

Bakkan har bakgrunn fra utdanningIKT, fra universitet og fra forsvaret. Han er folkevalgt somfylkestingrepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Nordland.

- Det er nå det gjelder

Han mener tiden fremover blir svært viktig for Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Vi må nå snu og sørge for å ta bedre vare påvåre fornybare matressurser. Verdens viktigste matfat må for all tid beskyttes.Lofoten, Vesterålen og Senja er ett av de viktigste områdene i verden og måunntas for den risikoen petrobransjen medfører. Samtidig har vi unikemuligheter til å utvikle fornybare næringer. Det er nå det gjelder - vi får aldri en sånn mulighet igjen, og jeghåper mange mennesker vil være med på å sikre et oljefritt Lofoten, Vesterålen ogSenja. Oljefritt, men med verdens beste muligheter til å etablere nye næringerav stor betydning for området vårt. Jeg kan faktisk ikke tenke meg noe merinteressant eller mer givende å bruke mine ressurser på, sier Bent Bakkan i pressemeldingen.