Partileder i KrF, Knut Arild Hareide, er medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. I forbindelse med høstens behandling av langtidsplanen for Forsvaret, vil han førstkommende mandag møte de tre nordligste fylkeslagene i KrF på Bardufoss, for å få innspill til arbeidet.

Forsvarsutvalg

- Gjennom denne sommeren har et utvalg nedsatt av de tre nordligste KrF-lagene jobbet med langtidsplanen og formulert en uttalelse til denne. Uttalelsen er under sluttbehandling i fylkeslagenes formelle organer, og vil bli offentliggjort 29. august, opplyser fylkesråd for plan og økonomi i Troms, Gerd H. Kristiansen, i en epost til VOL.

Søndag gikk det imidlertid ut følgende melding fra leder i Nordland KrF, Per Pedersen, i Bevar Andøya Flystasjons gruppe på Facebook:

- Nordland KrF, i samsvar med vår egen Forsvarsgruppes anbefaling, går inn for delt løsning mellom Evenes og Andenes.

Bakkevold og Solsvik deltar

Under mandagens møte med Hareide på Bardufoss deltar nevnte fylkesleder Pedersen. Fra Nordland KrF kommer også fylkesvaraordfører og gruppeleder på fylkestinget, Arve Knutsen, fylkesråd Ingelin Noresjø og fylkesstyremedlem Trond Millerjord. Fra Vesterålen deltar andværing Hermod Bakkevold, som sitter i det nevnte forsvarsutvalget. Andøy-ordfører Jonni Solsvik (H) er invitert som en av innlederne.

Også Odd Jostein Sæter, seniorrådgiver for forsvars- og utenriksfraksjonen, kommer til møtet.