– Fra kampen setter seg etter et kvarters tid, har vi full kontroll. Junkeren skaper nesten ikke målsjanser, og vi gjør en kanonkamp, sier trener Steve Edvardsen.

Tre dødballmål

Sortland vant til slutt 3-1 i Bodø. Lagets første mål kom etter cirka 35 minutter. På et innkast ble ballen stusset videre til Per Erik Karlsen, som satte den i mål. Rett etter pause headet samme Karlsen ballen kontant i mål på corner til 2-0.

Mot slutten av kampen mistet en av stopperne til Sortland litt oversikt over mann og ball, og Junkeren fikk inn en redusering. Rett etter punkterte imidlertid Sortland kampen da de fikk straffe, som Sindre Thunestvedt satte i mål til 3-1. Det ble også sluttresultatet.

Junkeren har bare tapt to kamper denne sesongen – begge mot Sortland.

– Vi står godt til Junkeren. Det har litt med spillestilen å gjøre. Vi legger oss litt lavt mot dem, og Junkeren har ikke et kjempetempo i spillet sitt, selv om de har god kvalitet. Dermed blir det behagelig for oss, og vi kan ta de overgangene som dukker opp. I dag er vi effektive på dødballer. Det er i utgangspunktet en beintøff bortekamp, og jeg er kjempestolt over at guttene gjør en så god innats i en kamp der få levnet oss en sjanse til å vinne, sier Edvarsen.

Les kommentaren: Kampen for tilværelsen i 3. divisjon

– Tilbake til vårformen

Han mener Sortland er tilbake til der de var i vårsesongen, da de nesten ikke slapp inn mål.

– Kampen mot Mosjøen var et arbeidsuhell (1-4-tap, jour.anm.). Ellers har vi vært solide bakover i høst, og vi har også begynt å score mye. Vi har ni mål på to kamper, sier Sortland-treneren.

Nå har Sortland et godt utgangspunkt for å klare seg i tredje divisjon i årets sesong, der alle bortsett fra topp fire rykker ned. Melbo tapte fredag mot Mosjøen.

– Vi har fått en luke til Melbo, og vi har heng på mosjøen. Alt er opp til oss selv. Vinner vi alle hjemmekampen våre, så holder det til å berge plassen.

– Alle fortjener poeng

Som etter 1-4-tapet mot Mosjøen vil treneren heller ikke etter dagens kamp gi en trepoengbørs til sine disipler. Men denne gang av mer positive grunner.

– Etter Mosjøen ga jeg ingen poeng, for de fortjente det ikke. I dag vil jeg gi hele gjengen poeng. De skal ha all ære for innsatsen, og det er hele kollektivet som fortjener poeng i dag. Derfor vil jeg ikke gi poeng til enkeltspillere.

Nå venter noen timers reise tilbake til Vesterålen fra Bodø.

– Vi er tilbake på Sortland rundt halv ti, og da skal nok en del av guttene på Fæsterålen og kose seg. Det har de fortjent etter denne kampen, mener Edvarsen.