STAVANGER: Standen har en sentral plassering i en av hallene og heter Innovation Park. Innovasjon Norge og Norges forskningsåd støtter halvparten hver. Tidligere år har harstadbedriften Scale Protection vært en av aktørene, men i år er det ingen lokale.

Det er innovasjon Norge og Norges Forskningsåd som står bak standen og prøver å hjelpe disse fram i et tøft marked.

Prosjektleder Thomas Bjerkmann i Innovasjon Norge og kommunikasjonsrådgiver Dafina Shala i Norges forskningsråd sier messa er et viktig utstillingsvindu.

– Dette er små og store bedrifter som har fått støtte fra Innovasjon Norge og Norges forskningsråd, fordi det er bedrifter vi har sterk tro på, sier de.

Dette er personer som har klart å komme opp med innovative løsninger som ingen har tenkt på tidligere. For å kunne få det markedsført og ut i markedet trenger de kapital. Ofte har de ikke det selv, men får hjelp av offentlige midler.

– Det å få stille ut produktet og få demonstrert det overfor framtidige kunder og markeder er veldig viktig for å lykkes i en videre ekspansjons- og utviklingsfase. Denne messa er en effektiv møteplass der de får kontakt med mange på kort tid, sier Bjerkmann og Shala.