Og der er kampen over. Det ender 3-0 til Glimt i det som må sies å være en maktdemonstrasjon fra de gule. Sortland greide aldri å etablere noe trykk mot hjemmelaget, og hadde mer enn nok med å forsvare seg gjennom hele kampen. De er likevel fullt med i kampen om opprykk, og har nå to kamper igjen før sesongen avsluttes med derby mot Melbo.

Jeg takker for meg her fra Bodø, og håper du er med også neste gang!

90: Enda en feit sjanse for Skindlo, men denne gang skyter han utenfor mål når han får stå mutters alene i feltet etter et innlegg fra kant. Virkelig ikke stilt inn siktet i dag, Glimts unggutt.

89: Nytt, godt forsøk fra innbytter Adrian Skindlo. Tester Sazonovs fra kort hold, men latvieren er nok en gang med på notene og redder.

88: Jens-Petter Hauge sniker seg inn bak Sortlands forsvar i et forsøk på å bli tremålsscorer, men linjedommer er tidlig oppe med flagget

84: Niks, det kan de ikke. Stian Fredriksen trer frem, og skyter straffen lavt til høyre for seg selv. Glimt-keeper Pogorilyy er likevel nede med et tigersprang og slår vekk ballen. Fortsatt 3-0, med andre ord.

83: Så får Sortland et straffespark ut av det blå! Torbjørn Miklegård får ballen feilvendt på kanten av 16-meteren og holdes igjen av Glimts Vebjørn Vinje. Kan Sortland redusere?

80: Glimt kommer atter en gang med mye folk, men Bjørn Skog gjør en manns jobb i eget straffefelt, og presser Joachim Osvold såpass at han ikke får avsluttet. I den grad noen andre enn keeper Sazonovs får godkjent hos hvittrøyene i dag må det vel være midtstopperen, som flere ganger har hindret Glimt i å score.

76: Adrian Ibrahim Øyan kommer inn for Sortland. Lyktes verken for undertegnede eller vakthavende speaker å se hvem som forlot banen.

75: Ny, feit sjanse til hjemmelaget. Denne gang er det innbytter Adrian Skindlo som får stå alene i feltet etter et innlegg, men skuddet går over mål.

72: MÅL! Corneren er godt slått, og flere spillere er i duellen som gjør at ballen ender i mål. Kunne se ut som det var Ulrik Saltnes som fikk hodet på den. Likevel 3-0 til Glimt, og trolig spikeren i Sortland-kista.

71: Det blir lagkompis Vebjørn Vinje som tar det i stedet, og han tester Sazonovs såpass at han må slå ballen til nok en corner.

70: Glimt får et frispark på 20 meters hold, litt ute til høyre. Sidad Chooly skal ta det.

69: Dog fortsatt ikke vært mer enn den ene målsjansen til Sortland. Det er nå kun 20 minutter igjen å spille, og det er foreløpig lite som tyder på at kampens neste scoring blir en redusering, og ikke nok et Glimt-mål.

65: Hvilket show fra Jegenijs Sazonovs! Først nede med en strålende reaksjonsredning på et skudd fra Martin Antonsen, før han sekunder senere kommer seg opp og slår vekk nok et skudd. Keeperen har definitivt vært gjestenes beste spiller i denne kampen!

61: Glimt har i mye større grad angrepet på kant etter pause, noe som har gjort jobben for et robust Sortland-lag en del enklere. Før pause slet de i perioder kraftig med tempoet til Glimts angrepsspill, mens de nå i større grad greier å renske unna.

56: Oi, for en redning av Jevengijs Sazonovs! Morten Konradsen får ballen på 16-meterstreken og sender avgårde en kule ned mot hjørnet. Sortlands keeper er likevel nede i full strekk og slår til corner. Strålende prestasjon av latvieren!

54: Ikke vært noen gigantiske muligheter til nå i andre omgang. Det er likevel Glimt som dikterer spille, og som presser på for en 3-0-scoring som trolig vil avgjøre denne kampen. Sortland er nødt til å være mer presise når de først får låne ballen.

50: Starten på andre omgang har vært forsvinnende lik starten på den første. Glimt presser Sortland langt tilbake i banen, og tvinger frem feil fra de hvitkledde.

46: Da er vi i gang med andre omgang her på Aspmyra. Glimt går rett i angrep, og Martin Antonsen header såvidt over tverrliggeren til Jevgenijs Sazonos. Nære 3-0.

Jeg er tilbake så fort lagene er tilbake på banen!

Det var også det siste som skjedde før pause, og lagene har nå gått i garderoben. Bodø/Glimt trykket voldsomt på de første 25 minuttene, før ting roet seg litt mer ned etter det. Det er likevel de helgule som har vært klart best, og Sortland må virkelig gjøre en jobb i garderoben om de skal få med seg noe hjem i dag.

45: Sortland får omgangens siste mulighet når Karl Christian Karlsen forsøker på et skudd fra 25 meters hold. Ballen holdes likevel fast av Glimt-keeper Pogorilyy.

40: Sortland har hatt en bedre periode de siste minuttene, og fått kjenne litt på ball etter en omgang kraftig preget av Glimt-dominans.

36: Nevnte Karlsen får også gult kort i samme situasjon. Noe vanskelig for undertegnede å se hvorfor.

36: Sortland kontrer med fynd og klem etter corneren, og Karl Christian Karlsen løper i fra et helt Glimt-lag. Siste touch blir likevel for langt, og keeper Sergiy Pogorilyy får kontroll.

35: Glimts Lasse Haldorsen fyrer fra langt hold. Sazonovos må slå til corner.

33: Gult kort til Sortlands Marius Jørgensen. Meier formelig ned Jens-Petter Hauge på egen banehalvdel.

28: Roet seg litt mer ned nå etter en periode med massivt press fra hjemmelaget.

24: Nære igjen for Bodø/Glimt. Tomålsscorer Hauge kommer rundt på kant og slår inn i feltet, men Bjørn Skog bryter foran Vadim Manzon og klarerer til corner. Den utnytter gultrøyene dårlig.

20: Det har, mildt sagt, vært en frustrerende førsteomgang for Sortland. Ikke bare ligger de under 2-0 - de har knapt vært over midtstreken de første 20 minuttene.

17: Glimt presser på og er nære 3-0 også. Joachim Osvold fosser fremover, finter, bokstavelig talt, Bjørn Skog på rumpa sender avgårde en avslutning, dog uten vanskeligheter for Sortlands sisteskanse.

15: MÅL! Og der er det forsyne meg 2-0! Igjen er det Jens-Petter Hauge som er målscorer. Denne gang drar han seg innover mot hjørnet av 16-meteren og sender ballen i krysset over en utspilt Sazonovs.

12: MÅL! Og der står det 1-0 til Bodø/Glimt 2! Glimt fyller på med folk i boksen, og Vadim Monzon tråkler seg mellom flere Sortland-spillere før ballen faller ned i beina på Jens Petter Hauge. Han er iskald alene med keeper og sender ballen ned i hjørnet. 1-0!

09: Mannen som ble matchvinner for Glimts førstelag mot Sarpsborg i går, Vadim Manzon, tester skuddbeinet fra 20 meters hold. Skuddet går over.

07: Dog ikke vært noen feite målsjanser til nå. Nærmest har Glimt vært med et langskudd som Sortlandkeeper Sazonovs kontrollerte utenfor mål.

03: Det er spilt tre minutter allerede, og det er hjemmelaget som har kommet klart best i gang, denne solfylte septemberettermiddagen. Glimt stiller forøvrig, som en kan se, med flere profilerte navn fra start. Det vil med andre ord bli en solid utfordring for Sortland å ta med seg tre poeng i den knallharde kampen om opprykk.

Hei og velkommen til denne livedekningen av 3. divisjonsoppgjøret mellom Bodø/Glimt 2 og Sortland her på Aspmyra stadion i Bodø.