Det kommer frem av ei pressemelding fra ordførerne  Marianne Bremnes - Harstad AP,   Geir-Inge Sivertsen - Lenvik H, Siv Dagny Aasvik - Hadsel  AP og Eivind Holst -Vågan. H.

- I de tre siste stortingsperiodene har politiske avtaler forhindret en konskevensutredning som ville gitt svar på hvilke områder det er trygt å starte opp virksomhet i, og hvilke som av fiskerinæringsmessige hensyn bør fredes. En konskevensutredning vil gi ytterligere nødvendig kunnskap og informasjon i tillegg til kunnskapsinnhentingen som ble gjort for noen år siden, heter det i pressemeldinga.

Marianne Bremnes - Harstad AP, Geir-Inge Sivertsen -Lenvik H, Siv Dagny Aasvik - Hadsel. AP, Eivind Holst -Vågan. H: - Vi tror på fremtiden i nord Kunnskapen på bordet

Nå mener ordførere i disse områdene at nok er nok.

- Nå må den totale kunnskapen på bordet, slik at det kan tas en endelig avgjørelse om disse områdene. Vi vil aldri la en olje-og gassvirksomhet her gå på bekostning av fiskeriene i disse viktige havområdene.

- Derfor trenger vi en konsekvensutredning for å sjekke ut alle fakta for å ha et godt beslutningsgrunnlag før et eventuelt politisk vedtak om åpning, heter det videre.