Ifølge Dagens Næringsliv vil Widerøe bestille ti nye jetfly og bruke dem i direkte konkurranse med sin tidligere eier SAS - og Norwegian på flere innenriksruter.Avisen skriver videre at Widerøe jobber intenst med en omfattende plan for en selskapsutvidelse som kan endre spillet mellom aktørene, særlig i markedet for norsk innenriks, der de ønsker å kjøpe nye jetfly som skal konkurrere direkte med SAS og Norwegian.

Midt i forhandlinger

Neste skritt for Widerøe, ifølge Dagens Næringsliv, er å bli enige med fagforeninger om en ny kollektivavtale som er billigere enn den er i dag, der pilotkorpset skal spille en sentral rolle.

-Jeg kan bekrefte at Widerøe står midt i forhandlinger med piloter og andre ansattegrupper, men vi kan ikke gå inn på innholdet i forhandlingene, sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Silje H. Brandvoll til Dagens Næringsliv.

Vil diskutere løsninger

Leder i Widerøe Pilotforening, Tom Liverud sier at foreningen generelt er opptatt av å hindre at selskapet reduserer virksomheten ytterligere.

– Vi er interessert i å diskutere løsninger som kan bidra til at selskapet kan vokse i Norge og utlandet og sikre arbeidsplassene, sier Liverud.Saken blir styrebehandlet i løpet av oktober.