Dette melder NTB i dag.

Pengene er en videreføring av tiltakspakken for å sikre kompetanse og sysselsetting i petroleumsnæringen. De vil gå til Forskningsrådsprogrammet DEMO 2000 og kommer i tillegg til et foreslått budsjett på 70 millioner.

Også i fjor fikk DEMO 2000 hundre millioner ekstra. Lien sa at fjorårets tiltakspakke var svært vellykket og at det er årsaken til at regjeringen nå ønsker å gjenta det. DEMO 2000 har fått rekordmange søknader, noe som viser stor vilje til fornyelse i petroleumsnæringen, sa Lien.

– Disse pengene er viktig for at ny teknologi skal kunne utvikles og tas raskt i bruk på norsk sokkel, sier Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet.

– Ny teknologi og nye løsninger kan gjøre norsk petroleumsnæring mer energieffektiv og senke produksjonskostnadene, sier han.

Lien legger seg paddeflat for Erna Etter massivt press legger olje- og energiminister Tord Lien (Frp) seg nå paddeflat og innrømmer at han oppga feil informasjon til statsminister Erna Solberg (H) om hvilke områder han ville åpne for oljeselskapene. Rekordstor utlysning

Bevilgningen, som ble annonsert av olje- og energiminister Tord Lien, under et besøk hos bedriften Interwell P & A torsdag, gjør det mulig for Forskningsrådsprogrammet DEMO 2000 å gjennomføre en ny, rekordstor utlysning rettet mot leverandørindustrien.

Myre havn nyåpnet av Olje- og energiminister Tord Lien: - En viktig dag for Myre, Vesterålen og landsdelen Det var duket for fest i ruskeværet i Myre havn da den ble offisielt åpnet etter å ha blitt utbedret. Maks 25 millioner

Ekstramidlene vil bli utlyst med søknadsfrist 15. februar. Maksimalt beløp som det er mulig å søke om fra programmet vil være 25 millioner kroner. I tildelingen legges det vekt på prosjekter som reduserer klimagassutslipp og gir økt energieffektivitet for å møte regjeringens klimamål.

DEMO 2000 er Norges forskningsråds program for pilotering og demonstrasjon av ny teknologi til bruk på norsk sokkel.