Nordland Unge Høyre arrangerer sitt årsmøte i Bodø i helgen.

– Går ikke imot Nordland Høyre

Søndag vedtok årsmøtet en uttalelse om synet på langtidsplanen og baseløsningen, og Nordland Unge Høyre går inn for en delt løsning mellom Andøya flystasjon og Evenes.

– Det er viktig å poengtere at vi IKKE går imot Nordland Høyre i denne saken, for Nordland Høyre har ikke tatt standpunkt. Det er kun Høyres fylkestingsgruppe som har tatt standpunkt, poengterer Jim Simonsen Jenssen til VOL.

Andværingen ble lørdag enstemmig valgt til ny leder i Unge Høyre i Nordland.

Uttalelsen

Her følger uttalelsen som årsmøtet i Nordland Unge Høyre vedtok søndag:

Nordland Unge Høyre har alltid vært opptatt av at forsvaret er en av våre viktigste poster på det nasjonale nivået. Forsvarets drift og økonomi må styrkes.

Høyre skal være forsvarsparti nr. 1 og Nordland Unge Høyre er positive til de store summene som skal bevilges til Forsvaret.

I regjeringens langtidsplan kommer det i midlertid frem; Basen ved Andøya skal legges og maritime overvåkningsflyene (MPA) flyttes til Evenes når Orion-flyene utfases i perioden 2020-2023. Regjeringen har også sagt at de ønsker å kjøpe nye overvåkningsfly og at P-8 Poseidon er det eneste reelle alternativet.

Nordland Unge Høyre mener en delt løsning mellom Andøy og Evenes vil være det beste alternativet. Ved å gå for denne løsningen vil forsvaret ha flere flyplasser å spille på og vi vil hindre kompetanseflukt. Hvis Andøy flystasjon skulle bli lagt, ned vil dette påvirke ATC svært mye, da ATC har stort utviklingspotensiale, men er avhengig av en operativt flystasjonen, uten å måtte prise seg ut av markedet.