Utenriks- og forsvarskomiteen skulle etter planen levere sin innstilling til langstidsplanen for Forsvaret fredag.

Nyhetsbyrået NTB melder fredag ettermiddag at partiene ikke er kommet til enighet i forsvarsforhandlingene på Stortinget. Det skal være pause i forhandlingene til etter KrFs landsstyremøte lørdag ettermiddag.

Nestleder i forsvarskomiteen, Øyvind Halleraker (H), sier til NRK fredag ettermiddag at komiteen ikke kommer til å levere innstillingen før over helgen.

- De parlamentariske lederne i de seks partiene i forhandlingene satt sammen i halvannen time fredag. Situasjonen ble etter møtet beskrevet som vanskelig og svært uavklart. Etter det NTB forstår, vil det ikke skje noe mer i forsvarsforhandlingene før tidligst søndag, melder NTB.

Ifølge nyhetsbyrået skal Venstre, KrF og Senterpartiet fredag ha lagt frem et felles forslag til et kompromiss, hvor blant annet beslutninga om en samling på Evenes blir utsatt til tidligst 2018, noe som innebærer ei foreløpig fredning av Andøya flystasjon. Melding fra NTB var først at regjeringspartiene og Ap skal ha avvist forslaget fra sentrumspartiene.

Dette dementeres av Statsministerens kontor fredag kveld.

– Dette er en historiefortelling vi ikke kjenner oss igjen i, sier statssekretær for Erna Solberg, Sigbjørn Aanes, om saken, og presiserer at samtalene på Stortinget fortsetter.