Mandag sa kommunestyret i Vågan nei til konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Både Moskenes, Flakstad, Vågan, Vestvågøya og Værøy var i 2010 for konsekvensutredning. Med Vågans vedtak mandag har nå alle de fem lofotkommunene snudd i saken.

Det gleder Norges fiskarlag. Leder Kjell Ingebrigtsen sier i en pressemelding at det er beroligene at hele Lofoten nå sier nei.

– Når de lokale politikerne nå så tydelig går mot å utrede petroleumsvirksomhet så håper vi i fiskarlaget at dette er et så sterkt signal til politikerne på Stortinget at også de lytter til dette, sier Kjell Ingebrigtsen og peker på at det lokale næringslivet går godt, med både fiskeri- og sjømatnæring, verkstedindustri og turistnæring som store og viktige sysselsettingsaktører.

Ingebrigtsen mener vi har kunnskap nok – og råd – til å beskytte disse områdene.

– Det er vel verdt å være bevisst på hvordan vi håndterer torskens vugge, jeg tror fremtiden vil takke politikerne i Lofoten som har tatt et så tydelig standpunkt i denne saken, sier lederen i fiskarlaget i pressemeldingen.