Regjeringen tar snarveier og driver uklok ­offentlig pengebruk, mener Venstres Sveinung Rotevatn, skriver dn.no.

– Ikke spesielt klokt

Han frykter blåmandag i neste ­stortingsperiode.

Kort tid etter at de fire partiene på borgerlig side fikk i land en budsjettavtale på overtid, starter krangelen om hvem som har ansvaret for resultatet.

Den offentlige pengebruken vil Venstre ikke ha skylden for.

– Inndekningen er i all hovedsak ikke spesielt klok, sier stortingsrepresentant og sentralstyremedlem i Venstre Sveinung Rotevatn til DN. l Reduserte innvandrings- og integreringskostnader på totalt 1,8 milliarder kroner finansierer en fjerdedel av hovedsatsingene på 7,2 milliarder kroner i budsjettet. Den andre hovedposten for innsparinger er økt utbytte, og de fire partiene vil ta inn totalt én milliard kroner i økt utbytte fra statlige virksomheter.

Les også: Denne brua åpner IKKE i 2017

Sparer 300 millioner

På toppen av dette kommer 891 millioner kroner gjennom økt effektivisering i offentlig sektor, mens den såkalte ymse»-posten økes med 715 millioner kroner.

Regjeringspartiene foreslår også å hente inn til sammen halvannen milliard i økte skatter og avgifter i det grønne skatteskiftet.

Regjeringspartnerne sparer også 300 millioner kroner på utsettelser på fire byggeprosjekter, blant annet på E6 Hålogalandsbroen og Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo, melder dn.no.