– En henleggelse etter bevisets stilling vil både omfatte saker hvor tvilen er markant og hvor tvilen er liten. Etter en konkret helhetsvurdering har en kommet til at det foreligger slik tvil i denne saken at den er henlagt, heter det i en pressemelding fra statsadvokatens kontor, skriver Bergens Tidende.

- Langvarig mareritt

Drevland skal blitt svært lettet over nyheten om henleggelsen.

– Det var en ventet henleggelse, da det knapt finnes noe menneske som kan tro at Trude Drevland har handlet i annet enn Bergens interesse her. Hun er lettet etter å ha våknet etter et langvarig mareritt, sier Drevlands advokat John Christian Elden til VG.

Ble tiltalt for grov korrupsjon

Også siktelsene mot havnedirektør Inge Tangerås og skipsreder Torstein Hagen henlegges. Dermed er den såkalte «Cruise-saken» henlagt. Politiet ba opprinnelig statsadvokaten tiltale Drevland og havnedirektøren for grov korrupsjon.

Ikke overbevist

Politiet i Hordaland leverte sin innstilling til Statsadvokatene i sommer. Da mente politiet de var grunnlag for å ta ut tiltale mot både Drevland og Tangerås. Det er dette den høyre påtalemyndigheten nå er uenig i, blant annet fordi de ikke er overbevist om at mistenkte har gjort det vedkommende er anklaget for.

– Påtalemyndigheten må ta utgangspunkt i det samme beviskravet som domstolene legger til grunn. Dette innebærer at enhver rimelig tvil skal komme de siktede til gode. Dette beviskravet er strengt, skriver statsadvokaten i pressemeldingen.