Alle selskapene vil bli datterselskaper i SE Gruppen AS.

Bedriftenes mål er å bli en slagkraftig entreprenørkonstellasjon, som skal kunne gjennomføre de største prosjektene i regionen. Det skrives det i en pressemelding.

- Bedriftene vil i stor grad fortsette som før, med de samme navnene, lokalene, ansatte og tjenestene. Det er kun eierne som skifter, sier Oddbjørn Toften, styreleder i SE Gruppen, til VOL.

Bedre utnyttelse av kompetanse

Bakgrunnen for oppkjøpet er, ifølge Toften, at SE Gruppen i fjor høst ble kontaktet av de tre selskapene med forespørsel om de ønsket å overta eierskapet av bedriftene.

- Vi har tidligere samarbeidet med Harstadbygg AS og Harstadbygg bolig AS, og vi arbeider jo i stor grad med det samme. Alle de tre selskapene er sterke virksomheter, og når vi blir større kan vi utnytte kompetansen bedre, forteller Toften.

Gjennom 2016 har selskapene kommunisert frem mot salg, og fra 28. desember i år vil de ha samme eierskap.

- Sammen har vi utviklet synergier og utviklingsmuligheter som både kundende, selskapene og medarbeiderne vil ha glede av i mange år fremover, opplyser den daglige lederen.

- En bra ting for ByggTeam Hadsel AS

Stein Schultz, som frem til nå har eid ByggTeam Hadsel AS, tror dette blir en bra ting for bedriften.

- Jeg tror at ByggTeam Hadsel kommer sterkere ut av det med SE Gruppen AS som eiere. De har mye kompetanse og faglig tyngde, forteller han.

Schultz kommer fortsatt til å være daglig leder i bedriften, og forteller at det eneste som endrer seg med nye eiere, er at de får ny generalforsamling.

- Jeg er glad for at ByggTeam skal bestå og at vi fortsatt kommer til å være i Hadsel, sier han.