Vil ha omkamp om konsekvensutredning

Ifølge en undersøkelse utført av NRK, kan flere av Arbeiderpartiets fylkeslag som tidligere har stemt ja konsekvensutredning av oljeboring, være på vei til å ombestemme seg.

Ifølge en ringerunde utført av NRK, sier ni av 19 fylkeslag nei til konsekvensutredning, mens ti sier ja. Av disse ti er det fire som varsler omkamp, skriver NRK Nordland.

Skulle det vise seg at de fire fylkeslagene snur, vil det ikke være flertall på tinget for å konsekvensutrede oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Konsekvensutredning er ikke et folkekrav verken i nord eller sør, og jeg synes det er bra at flere er skeptiske, sier leder i Troms Ap, Cecilie Myrseth, til NRK Nordland.

Legger frem forslag i februar

En av dem som har bidratt til å programfeste nytt partiprogram i Ap, og som representerer oljefylket Rogaland, holder tyst om hva hun selv mener om konsekvensutredning i nord.

– Vi kommer til å legge fram et forslag fra programkomiteen tidlig i februar. Der kommer all ny politikk til å bli presentert, inkludert det som handler om Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Hadjik til NRK.

Troms Arbeiderparti stemte nei til konsekvensutredning

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Plumbo rocket Hurtigrutens Hus:

Haraball i Hurtigrutens Hus

Med et nytt konsept på huset, skapte Plumbo hardaball i Hurtigrutens Hus lørdag kveld.

Seks spennende hjerteslag på Dverberg 

Det var rom for hele følelsesregisteret da rutinerte skuespillere fra Teaerklubb´81 viste teater produsert på fire dager på Dverberg. 

Se bildegalleri fra Fresk Lørdag

Det var mye folk og ikke minst mye mat under det årlige matarrangementet, Fresk Lørdag. Over ser du bilder fra arrangementet.

- Man går ikke uberørt ut fra en så bra konsert

Det ble både lekent, vakkert, energisk og alvorlig da Bø gospelkor og England Brooks inviterte til konsert i Bø lørdag kveld.