Vil ha omkamp om konsekvensutredning

Ifølge en undersøkelse utført av NRK, kan flere av Arbeiderpartiets fylkeslag som tidligere har stemt ja konsekvensutredning av oljeboring, være på vei til å ombestemme seg.

Ifølge en ringerunde utført av NRK, sier ni av 19 fylkeslag nei til konsekvensutredning, mens ti sier ja. Av disse ti er det fire som varsler omkamp, skriver NRK Nordland.

Skulle det vise seg at de fire fylkeslagene snur, vil det ikke være flertall på tinget for å konsekvensutrede oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Konsekvensutredning er ikke et folkekrav verken i nord eller sør, og jeg synes det er bra at flere er skeptiske, sier leder i Troms Ap, Cecilie Myrseth, til NRK Nordland.

Legger frem forslag i februar

En av dem som har bidratt til å programfeste nytt partiprogram i Ap, og som representerer oljefylket Rogaland, holder tyst om hva hun selv mener om konsekvensutredning i nord.

– Vi kommer til å legge fram et forslag fra programkomiteen tidlig i februar. Der kommer all ny politikk til å bli presentert, inkludert det som handler om Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Hadjik til NRK.

Troms Arbeiderparti stemte nei til konsekvensutredning

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lurte menn for hundretusener av kroner:

I dag skal svindelsaken opp for retten

To kvinner og en mann er tiltalt i en omfattende svindelsak i Sortland. De tre er tiltalt for å ha lurt en rekke menn til å overføre penger til reiser og hotell.

Seniortur: Austringen–Barkestad

Vesterålen Turlag setter stor pris på at turlederne Vigdis og Anfinn Olsen inviterer til ny tur til Øksnes Vestbygd.

– Lei av at endel leverer søppel til Røde Kors-butikken

Torbjørg Bakke , Hanne Simonsen og Elsa Nyheim hos Røde Kors’ bruktbutikk fortviler over at folk setter fra seg søppel utenfor bruktbutikken.

Naboene stiller krav til Andøy boligstiftelse:

Riv begge husene og rydd eiendommene

For et par år siden kjøpte Andøy boligstiftelse to eiendommer på nabotomta til Andenes helsesenter. På tomtene står to hus til forfall og fare for omgivelsene.