Vil ha omkamp om konsekvensutredning

Ifølge en undersøkelse utført av NRK, kan flere av Arbeiderpartiets fylkeslag som tidligere har stemt ja konsekvensutredning av oljeboring, være på vei til å ombestemme seg.

Ifølge en ringerunde utført av NRK, sier ni av 19 fylkeslag nei til konsekvensutredning, mens ti sier ja. Av disse ti er det fire som varsler omkamp, skriver NRK Nordland.

Skulle det vise seg at de fire fylkeslagene snur, vil det ikke være flertall på tinget for å konsekvensutrede oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Konsekvensutredning er ikke et folkekrav verken i nord eller sør, og jeg synes det er bra at flere er skeptiske, sier leder i Troms Ap, Cecilie Myrseth, til NRK Nordland.

Legger frem forslag i februar

En av dem som har bidratt til å programfeste nytt partiprogram i Ap, og som representerer oljefylket Rogaland, holder tyst om hva hun selv mener om konsekvensutredning i nord.

– Vi kommer til å legge fram et forslag fra programkomiteen tidlig i februar. Der kommer all ny politikk til å bli presentert, inkludert det som handler om Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Hadjik til NRK.

Troms Arbeiderparti stemte nei til konsekvensutredning

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lødingen-Bognes i rute igjen

Etter å ha vært værfast store deler av torsdagen, startet Lødingen-Bognes opp igjen kloken 18:30 i ettermiddag.

Ole Tom Pettersen frustrert over folks kjørevaner i dårlig vær:

– Folk må holde seg på sin side av gulstripa

Det sier Ole Tom Pettersen, som mener å ha vært nær seks frontkollisjoner på strekningen Sortland-Melbu, på grunn av bilister som ligger midt på veien.

Vil realisere hele Havfarmen

Nordlaks klager tildelingen på 10 utviklingstillatelser til Fiskeridirektoratet. Selskapet ønsker å gjennomføre hele prosjektet for å få til en bærekraftig utvikling av havbruksnæringen.

Meteorologene med lite beroligende nytt:

- Vesterålen må belage seg på flere dager med mye vind

De siste dagene har vært preget av mye ruskevær. Det blir roligere vindforhold de neste dagene, men likevel kan det være lurt å være forberedt på mye vind.

Trailer av veien i Higarvfjorden

En trailer har kjørt av veien i Higravfjorden.