Fylkesleder i Nordland Ap, Bjørnar Skjæran, mener partiet har funnet en fornuftig løsning.

Fylkesleder i Nordland Ap, Bjørnar Skjæran, mener partiet har funnet en fornuftig løsning.

Ap i nord kan leve med LoVeSe-kompromisset

Tromsø (NTB-Jan-Morten Bjørnbakk): Fylkeslederne i Finnmark og Troms Ap omfavner ikke kompromissforslaget om konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, men kan leve med det.

– Jubelen står ikke i taket hos oss. Men samtidig er jeg glad for at partiet beveger seg i riktig retning mot en mye mer restriktiv retning. Ingen blir 100 prosent fornøyd med kompromisser, men vi kan se mye igjen av Troms Arbeiderpartis klare motstand mot konsekvensutredning i forslaget fra sentralstyret, sier fylkesleder Cecilie Myrseth i Troms Arbeiderparti til NTB.

Både Troms og Finnmark Arbeiderparti sa i fjor høst nei til konsekvensutredning, mens Nordland holdt fast på sitt gamle ja-vedtak.

Alle de tre fylkeslederne sier nå at de kan leve med kompromisset der partiet går inn for å droppe konsekvensutredning av Vesterålen, Senja og den nordlige delen av Lofoten, men konsekvensutrede den sørlige delen av Lofoten – Nordland 6.

– Farbar vei

– Vi ser at dette er en farbar vei for partiet å samle seg. For Finnmark er det godt mulig å leve med dette. Vi har vært positive til olje- og gass i Barentshavet, og i Nordland helt til vi fikk et flertall på 24 mot 17 mot konsekvensutredning og endret standpunkt. Vår inngang er litt annerledes enn motstanden i Troms, sier fylkesleder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen til NTB.

Hun sitter også i partiets sentralstyre og understreker at kompromissforslaget fra programkomiteen er godt forankret i organisasjonen.

– I sentralstyret var det bare AUF som gikk mot kompromisset. Men jeg tror dette er en mellomløsning hvor ingen er topp fornøyd, og det kan borge for at det er et bra kompromiss, sier Olsen.

– Fornuftig løsning

Fylkesleder Bjørnar Skjæran i Nordland var den som først offentlig antydet at partiet var på vei mot et kompromiss. Også han lever godt med programkomiteens forslag.

– Jeg mener vi har funnet en fornuftig løsning. Det er godt balansert, det ivaretar både bruk og vern på en måte som faller inn i Aps tradisjon. Store deler av Nordland 6 var konsekvensutredet for over tjue år siden. De er ikke åpnet, så en konsekvensutredning er et forsøk på finne ut om det er mulig og ønskelig, sier Skjæran til NRK.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

- Det er ikke hverdagskost at vi tilsetter så mange på så kort tid

Etter et magert fjorår for Egil Kristoffersen & Sønner, har bedriften mye mer å gjøre i 2017. Det har ført til både omrokkeringer og flere ansatte.

– Ryggedalstunnelen er høyt prioritert

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Geir Jørgensen, er uenig i at Ryggedalstunnelen er trafikkfarlig og mener den er bedre enn sitt rykte. Samtidig presiserer han at tunnelen etter hvert skal rustes opp for flere titall millioner kroner.

Sandnes skole

Krever utsatt elevflytting

Frp utfordrer Ap, SV og Sp i skolesaken i Hadsel.

Veitrafikksentralen advarer:

Et felt ved Kåringen stengt, bilberging i Hadsel

En semitrailer har kjørt i grøfta på Kåringen.

– Jeg mistet aldri troen på at jeg kom til å bli reddet

Hendene hennes er fulle av «krafsesår» etter den 15 timer lange kampen for å komme seg opp av septikkummen. – Jeg mistet aldri trua på at jeg kom til å bli reddet, sier Jarly Høydahl.