Myre fiskemottak sender mest torsk til saltfiskproduksjon hos Myre Saltfish Group av de tre eierbedriftene. Som VOL skriver tirsdag har det ikke vært den store produksjonen ved anlegget på Kartneset så langt i år. Av totalt 600 tonn, har Myre fiskemottak sendt 200-300 tonn torsk til salting, det er betydelig mindre enn året før.

Høye priser

Ifølge daglig leder ved Myre fiskemottak, Ted Robin Endresen, skyldes det i stor grad valuta og høy råstoffpris, som gjør at det er dårlig butikk å sende fisken til salting.

Snittprisene på torsken lå i forrige uke på over 22 kroner kiloet i Vesterålen, og har vært langt høyere tidligere i vinter – opp mot 30 kroner en periode.

– Prisen som betales til fiskerne i dag er tilpasset et ferskfiskmarked. Putter vi fisken i salt, så står det ikke i forhold til prisen vi får for saltfisken nå. Derfor er ikke saltinga ordentlig i gang, sier Endresen.

Salter minst mulig

Saltfisken står vanligvis for rundt 20 prosent av omsetninga til Myre fiskemottak, resten kommer fra ferskfisk og tørrfisk.

– Om det blir like mye i år er usikkert. Situasjonen er uavklart med mye dårlig vær, som gjør at vi ikke får de store landingene. Med de prisene som er nå ønsker vi å salte minst mulig, men når ferskfiskmarkedet ikke er der, har vi ikke annet valg, da må vi ha andre steder å putte fisken, sier han.