Det viser tall fra Norges Sjømatråd.

Fersk skrei er den torsken som har den aller beste kvaliteten. Den er gjerne fanget på line eller jukse, og er svært godt behandlet. I år har eksportørene i gjennomsnitt fått 41,52 kroner kiloet for fersk skrei. Det er ei krone mer enn på samme tid i fjor. Det gir en vekst på 2,5 prosent.

Fersk torsk, ikke skrei-merket, har steget mer, men er åtte kroner dårligere betalt enn skreien. Fersk torsk er så langt betalt med 33,46 kroner kiloet. Fryst torsk har steget med 7,3 prosent til 29,1 kroner kiloet, fryst torskefilet har steget med 3,7 kroner kiloet til 73,4 kroner kiloet og oppdrettet torsk har steget med 8,9 prosent til 37,1 kroner kiloet.

Prisen på fersk hyse har falt med 2,6 prosent til 19,5 kroner kiloet. Fryst hyse er opp 15,8 prosent til 22,9 kroner kiloet og hysefilet er opp fem prosent til 69,8 kroner kiloet.

Alle tall gjelder per uke 7.

Nedadgående trend

Fiskeprisene faller jevnt uke for uke. Dette er helt normalt. Etter hvert som flere og flere båter kommer seg i fiske, går fangstene opp. Dermed går prisene ned. Hel torsk (ikke skrei), som eksporteres ubearbeidet, har  falt i pris fem uker på rad fra 36,8 kroner kiloet i uke tre til 28,78 kroner kiloet i forrige uke, viser tallene fra Norges Sjømatråd.