Etter å ha vært plaget med skader i et par år, smakte det særdeles godt for Julian Aloyseous å sette inn det siste og avgjørende målet for Vesterålen i søndagens kamp mot KFUM. Foto: Thomas Brekke Sæteren

Uavgjort hadde vært nok for å sikre andreplassen på tabellen, men futsalgutta fra Vesterålen avsluttet søndag ettermiddag årets eliteserie i futsal med seier.

Vesterålen vant 2-1 over Oslo-laget KFUM, og kunne henge sølvmedaljene rundt halsen da kampen var slutt.

Dermed avsluttes årets serie med Sjarmguttan fra Tromsø på topp, med sølv til Vesterålen og bronse til Sandefjord.

Avgjort sekunder før slutt

Søndagens kamp mot KFUM ble en spennende affære, som først ble avgjort noen sekunder før slutt.

Stillinga sto 0-0 til pause. Seks minutter ut i andre omgang tok KFUM ledelsen ved Erlend Skaga. Vesterålens Jonathan Barlow sørget imidlertid for en rask utligning.

Da kampen nærmet seg slutt så det hele ut til å ende i 1-1 og uavgjort, før Julian Aloyseous, som har vært mye ute med skader de siste par årene, klinket til med en siste scoring bare sekunder før slutt.

– Dette var først og fremst en lagseier, men å få det målet på slutten var skikkelig deilig. Da snakket vi skikkelig idrettsglede, sier han til VOL etter kampen.

Jevn kamp

Aloyseous oppsummerer avslutningskampen slik:

– Det er en utrolig jevn kamp, hvor begge lag har mange sjanser. Det glipper av og til, men vi er lojale mot kampplanen, gir 110 prosent når vi er på banen og løper for hverandre. Det er det som kjennetegner Vesterålen futsal. At vi vinner i dag er bare utrolig deilig. Vi er en gjeng med kompiser som har spilt sammen i alle år. At vi får til dette sammen, det er det som betyr noe, sier Aloyseous.

Og hvis laget, som debuterte i eliteserien i fjor, fortsetter den samme trenden – lover det godt.

– Bronse i fjor, sølv i år – da må det bli gull til neste år, sier Aloyseous og ler.

– I år har vi ikke klart å stille med de beste hver gang. Første helga rotet vi bort seks poeng. Det er i stort grad også spillerne som har stått for alt det utenomsportslige arbeidet. Neste sesong håper vi å få inn noen ildsjeler, slik at vi kan konsentrere oss om det sportslige, sier Aloyseous.

Disse var med for Vesterålen:

Vesterålen - KFUM: 2-1

Jonathan Barlow og Julian Aloyseous scorte målene for Vesterålen.

1. Martin Andre Haslevang

2. Lasse Biti Næss

3. Julian Aloyseous

4. Markus Aasland

5. Truls Knudsen

6. Christian Holst

7. Ervin Kozica

8. Marius Jørgensen

9. Thomas Aloyseous

10. Jonathan Matthew Barlow

11. Kristoffer Nessø

20. Tobias Vibe

22. Marcus Christian Sletten

23. Mathias Dahl Abelsen