Ifølge operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Anne Karlsen, slurves det tidvis med å varsle fra i forbindelse med elgpåkjørsel.

- Det var det som skjedde når det gjelder hendelsen ved Boltås. Føreren bare kjørte videre og fortalte at han hadde så lav fart at elgen neppe ble skadd i sammenstøtet. Men sånn kan man ikke tenke. Elgen kan ha blitt skadet, men har likevel gått videre på ren adrenalin, sier hun.

- Ring politiet

Skulle du være så uheldig å kjøre på en elg, er det ifølge operasjonslederen noen punkter du bør følge slavisk retter at påkjørselen har funnet sted.

- Ring politiet og så varsler vi viltnemnda, uavhengig om det er natt eller dag. Det er viltnemda som sitter med kompetansen og derfor er det viktig at de får slippe til så snart som mulig. Deretter må du merke stedet elgen har gått av veien, enten med en plastpose eller hva du måtte ha for hånden. På den måten ser viltnenmda hvor elgen har gått. Dette er veldig viktig å gjøre, sier Karlsen.

- Respekter skiltene

Vi er fortsatt inne i høytiden for elgpåkjørsler. På spørsmål om hva man kan gjøre for å forebygge en påkjørsel, svarer operasjonslederen:

- Elgpåkjørsler skjer hele tiden. Det er vanskelig å gardere seg mot. Når man kjører på steder der det står fare for elgskilt, er det viktig å være påpasselig. På slike steder er det elgtrekk og det derfor skiltet er der, slår hun fast.