Webjørn Barstad (til venstre). (Foto: Erik Jenssen)

Webjørn Barstad (til venstre). Foto: Erik Jenssen

Havfisk-eier i tvil om de vil kjøpe seg fri

Lerøy Seafood, som har overtatt Kjell Inge Røkkes torskekonsesjoner, er i tvil om de vil kjøpe seg fri for aktivitetsplikt. 

– Vi mener det er svært viktig at konsernet opprettholder sitt råstoffgrunnlag for å underbygge konsernets langsiktige industrielle satsing på sjø og land. Selskapet vil studere forslaget nøye og vurdere helheten i dette, herunder også de juridiske sidene ved forslaget, heter det i en uttalelse fra Lerøy Seafood Group ASA.

Til Kyst og Fjord sier direktør i Havfisk, Webjørn Barstad, at han kan allerede nå kan slå fast at de ikke er fornøyde med forslaget om å omfordele 20 prosent av trålernes råstoff.

– Vi mener at opprettholdelse av råstoffgrunnlaget er svært viktig for å kunne investere og tenke langsiktig i det som er en konkurranseutsatt og krevende industri både på sjø og land. Da Lerøy gikk inn her var det for å utvikle næringa på både sjø og land, sier Barstad og legger til det de har sagt før – at de foretrekker en ren økonomisk kompensasjonsmodell.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lørdagsværet i Vesterålen:

Solrik dag i vente

Lørdagen ser ut til å by på mye fint vær.

Avgått leder i Andøy Høyre:

– Æ bli ikkje å drive valgkamp for Høyre

Avgått leder i Andøy Høyre, Yngve Laukslett, er klar på at han ikke kommer til å drive valgkamp for Høyre foran høstens stortingsvalg.

Årsmøte i Andøy Høyre:

Ingen vil være Høyre-leder i Andøy

– Vi har ikke klart å finne noen ny leder, medga Jonni Helge Solsvik i valgkomiteen under Andøy Høyres årsmøte fredag kveld.

Viser frem sin beste kunst fra de siste 30 åra

Publikum har mye variert og spennende å se frem når kunstneren Kjell Erik Killi Olsen åpner utstillingen sin på Galleri Jennestad lørdag.

Jusprofessor om hemmelighold:

– Regionrådet kan ha opptrådt i strid med loven

«Personalsaken» i Vesterålen Regionråd er fortsatt hemmelig, og onsdag ble det holdt et «hemmelig» møte.