Helga Haugland Byfuglien
(Foto: NTB Scanpix)

Helga Haugland Byfuglien Foto: NTB Scanpix

Biskopene sier fortsatt nei til samboende prester

For første gang på 22 år har biskopene i Den norske kirke uttalt seg om samboende prester, og konklusjonen er den samme som i 1995: Samboerskap er ikke greit.

Forventningene til presters samlivsform ble tatt opp på Bispemøtet forrige uke. Da landet kirkelederne på å la den gamle uttalelsen bli stående, skriver Vårt Land. I den heter det at det «ikke er forenlig med krav kirken stiller til sine ansatte å inngå samlivsforhold utenom et ordnet ekteskap».

– Vi står ganske samlet rundt vår posisjon, og vi vil at 95-uttalelsen skal være retningsgivende. Det er lenge siden 1995, men synspunktene er ikke så annerledes nå, sier ledende biskop, Helga Haugland Byfuglien.

– Dette er uklokt og gir et veldig galt signal om hvordan vi ønsker at kirken skal være, sier Svein Aage Christoffersen, som satt i Bispemøtets samlivsutvalg i 2013.

– Det er et problem hvis kirken gir inntrykk av at kristendom og kirkeliv bare er for mennesker med en bestemt samlivsform. Det store flertallet har det ikke slik, og kan føle seg som annenrangs kirkemedlemmer.

Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband synes derimot det er tøft gjort at biskopene er såpass tydelige.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lørdagsværet i Vesterålen:

Solrik dag i vente

Lørdagen ser ut til å by på mye fint vær.

Avgått leder i Andøy Høyre:

– Æ bli ikkje å drive valgkamp for Høyre

Avgått leder i Andøy Høyre, Yngve Laukslett, er klar på at han ikke kommer til å drive valgkamp for Høyre foran høstens stortingsvalg.

Årsmøte i Andøy Høyre:

Ingen vil være Høyre-leder i Andøy

– Vi har ikke klart å finne noen ny leder, medga Jonni Helge Solsvik i valgkomiteen under Andøy Høyres årsmøte fredag kveld.

Viser frem sin beste kunst fra de siste 30 åra

Publikum har mye variert og spennende å se frem når kunstneren Kjell Erik Killi Olsen åpner utstillingen sin på Galleri Jennestad lørdag.

Jusprofessor om hemmelighold:

– Regionrådet kan ha opptrådt i strid med loven

«Personalsaken» i Vesterålen Regionråd er fortsatt hemmelig, og onsdag ble det holdt et «hemmelig» møte.