Kirkeparken i Alsvåg er blant prosjektene som får mest i støtte. Slik ser skissene til prosjektet ut. Foto: Alsvåg Vel

Det siste året har sponsing og støtte fra Sparebank 1 Nord-Norges stiftelser bidratt med rundt tre millioner kroner til lag og foreninger i Vesterålen.

I forrige uke fikk de bankansatte lokalt i regionen nok en gang ta de svært hyggelige telefonene til ulike aktører som har søkt om penger til sine prosjekter. Mens mye av bidragene fra den nordnorske banken går til barn og unge, har potten som det nå er delt ut fra, Sparebankstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge, siktet seg inn på en mer voksen målgruppe.

– Dette er gode prosjekter, men som kanskje ikke i like stor grad blir løpt etter med sponsormidler fra næringslivet. Derfor ble mange både glade og overrasket over å få telefon fra oss, sier banksjef i Vesterålen, Eirik Nikolaisen.

Før helga ble til sammen 490.000 kroner delt ut til ulike prosjekter i Vesterålen:

  • Stiftelsen Andøy varmtvannsbasseng får 50.000 kroner til innkjøp av flyteleker.

  • Demensforeningen i Sortland får 40.000 kroner til innkjøp en elektrisk trehjulssykkel som skal brukes til å kjøre tur med eldre. Sykkelen skal gis i gave til Håløytunet.

  • Pårørendeforeningen ved Stokmarknes sykehus får 150.000 kroner til innkjøp av MOTiview treningssykkel, hvor brukeren ved hjelp av levende bilder og lyd kan dra på sykkeltur i kjente omgivelser.

  • Sortland Frivillighetssentral får 100.000 kroner til prosjektet «Musikk som medisin», hvor målet er å skape gode opplevelser for eldre i Sortland.

  • Alsvåg Vel får 150.000 kroner til videre arbeid med kirkeparken i Alsvåg. Parken er under utbedring, og skal bli til et flott møtested for lokalbefolkning og gjennomreisende i bygda. Målet er at utbedring skal inspirere til mer daglig bruk. Det skal lages brosteinslagte stier og plattinger for benker, det skal lages en dam og plantes, legges opp strøm for lys langs stien, det skal settes opp en paviljong og et gjerde mot hovedveien, heter det i prosjektbeskrivelsen. Prosjektet har en kostnad på i overkant av 300.000 kroner, og de får nå finansiert halvparten med midler fra Sparebanken 1 Nord-Norge.