Regionrådet leier i dag lokaler i Kjøpmannsgata i det gamle posthuset. Leiekontrakten går ut til nyttår. Sekretariatet ble i november i fjor bedt om å innhente tilbud på nye lokaler. Det er funnet seks alternativer:

3. etasje Nyborg-gården

300 kvadratmeter, som er ledige nå. Lokalene er uinnredet. Bygget eies av Salto Eiendom.

Nordre Frydenlund allé 6

321-410 kvadratmeter, som er ledige nå. Bygget eies av Nordtrafikk.

Kjøpmannsgata 2

224 kvadratmeter, eid av Ellingsen-familien. I tillegg foreslås det at regionrådet kan leie de to etasjene som leies i dag. Disse lokalene er på 381 kvadratmeter.

Steiro-familien

Fra Steiro er det kommet forslag på tre ulike lokaler. I Gårdsalleen 10 er det ledig 289 kvadratmeter fra nyttår. I Vesterålsgata 48 er det ledig 300 kvadratmeter nå, og i Strandgata 30 er det ledig 300 kvadratmeter.

Utmerker seg

Sekretariatsleder Roar Sivertsen skriver i sitt saksfremlegg at ett av lokalene utmerker seg:

- Lokalene oppfyller alle spesifiseringene som kreves i utlysningen. I tillegg til kontorplass for ny prosjektstilling, inneholder disse lokalene plass til eget møterom som er egnet for møter i AU, fagutvalg og andre fora der det ellers må leies møtelokaler. Lokalene ligger på gateplan med beliggenhet i umiddelbar nærhet av offentlig transport, flybuss og taxi, skriver Sivertsen.

Lokalene som beskrives er eid av Nordtrafikk. Det er de samme lokalene Mattilsynet brukte tidligere.

Sivertsen peker på at arealene passer veldig godt for en turistinformasjon.

- Lokalene er godt egnet for integrert turistinformasjon, har gode flater for profilering og gode parkeringsmuligheter for besøkende. Skrankeområdet er velegnet for flerbruks skranketjeneste slik det i dag utføres av Vesterålen reiseliv og Vesterålen friluftsråd. Friluftsrådet signaliserer økt behov for disse tjenester i fremtiden, skriver Sivertsen.

Tidlig fase

Regionrådet skal ikke ta stilling til lokaler nå. Regionrådslederen bereder grunnen til videre forhandlinger med de aktuelle utleierne.

- Økonomisk ramme for kontrakten skal ikke overstige dagens leieutgifter og utgifter til eksterne møter som kan benytte møterom i framtidige egne lokaler. Forslag til eventuell ny leiekontrakt behandles i ekstraordinært AU-møte. AU åpner for å vurdere en midlertidig utvidelse av dagens leiekontrakt og ny utlysning for å søke kontorlokaler dersom forhandlingene med utleierne ikke gir et akseptabelt resultat, heter det i sekretariatslederens forslag til vedtak.

Regionrådet har møte i slutten av uka.