Været bremset opp fisket i Vesterålen:

Fisket bare halvparten så mye som uka før

Det ble ikke de store landingene i Vesterålen i forrige uke. Det sørget været for.

I forrige uke sørget kuling og ruskevær på feltet for mindre aktivitet i fiskeriene. Det ble landet langt mindre fisk enn uka før, som ble en rekorduke med 27.926 tonn fersk torsk landet i Råfisklagets område. 

Størst reduksjon

I uke 11, mellom 13. og 19. mars, ble det levert 19.070 tonn fersk torsk til en verdi av 287 millioner kroner. Størst reduksjon var det i torskeleveransene i Vesterålen, som gikk fra 5900 tonn i uke 10 til 2250 tonn i uke 11.

Fisket:

Har passert 20.000 tonn i Vesterålen

Fiskeindustrien har kjøpt mer enn 20.000 tonn med torsk, sei og hyse så langt i år.

 

– Med unntak av Finnmark, som holdt seg noenlunde stabil i forhold til uka før, var det reduksjon i landingene. Lofoten gikk ned fra 12.100 til 9.200 tonn, Vesterålen fra 5.900 til 2.250 tonn og Troms fra 4.500 til 2.850 tonn, skriver Råfisklaget i sin rapport.

Tok i mot 2.763 tonn:

Måtte be båteierne om å roe ned

Myre fiskemottak fikk så mye fisk til kai i forrige uke, at de måtte be båtene om å roe ned.

I fjor på denne tida var det totalt landet 32.800 tonn fersk torsk i Vesterålen. Nå ligger vi litt bak, med 29.775 tonn.

Snittprisen på torsk i forrige uke i vår region var på 21,88 kroner kiloet. I Lofoten fikk fiskerne 22,54, mens de i Troms fikk 22,56 i snitt for sløyd torsk uten hode. Fiskerne har i hele vinter fått gode priser, godt over minstepris. Den dynamiske minsteprisen på torsk ligger nå på 19 kroner kiloet for fisk mellom 2,5 og 6 kilo.

Mest hyse i Vesterålen

Som VOL skrev i forrige uke, har hysefangstene økt betydelig de siste ukene. Det meste av hysa kommer på land i vår region. I uke 10 ble det levert 2350 tonn fersk hyse totalt, halvparten ble landet i Vesterålen. Kvantumet i hele Råfisklagets område ble redusert til 950 tonn i forrige uke, 550 tonn av disse ble landet i Vesterålen. 

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lørdagsværet i Vesterålen:

Solrik dag i vente

Lørdagen ser ut til å by på mye fint vær.

Avgått leder i Andøy Høyre:

– Æ bli ikkje å drive valgkamp for Høyre

Avgått leder i Andøy Høyre, Yngve Laukslett, er klar på at han ikke kommer til å drive valgkamp for Høyre foran høstens stortingsvalg.

Årsmøte i Andøy Høyre:

Ingen vil være Høyre-leder i Andøy

– Vi har ikke klart å finne noen ny leder, medga Jonni Helge Solsvik i valgkomiteen under Andøy Høyres årsmøte fredag kveld.

Viser frem sin beste kunst fra de siste 30 åra

Publikum har mye variert og spennende å se frem når kunstneren Kjell Erik Killi Olsen åpner utstillingen sin på Galleri Jennestad lørdag.

Jusprofessor om hemmelighold:

– Regionrådet kan ha opptrådt i strid med loven

«Personalsaken» i Vesterålen Regionråd er fortsatt hemmelig, og onsdag ble det holdt et «hemmelig» møte.