De siste dagene har fiskekjøpere og selgere fra hele verden vært samlet på Nord-Amerikas største sjømatmesse, Seafood Expo North America.

Vesterålsbedrifter

På messa har også Nordland og Vesterålen vært representert. Fiskeriparken har på vegne av Nordland fylkeskommune vært tilrettelegger for Arena Nordland, som er en felles stand for fiskeribedrifter fra fylket. Arena Nordland har vært fast innslag på Nor-Fishing og Aqua Nor i Trondheim og Seafood Expo Global i Brüssel, som er verdens største i sitt slag, men er i år for første gang på den amerikanske sjømatmessa.

– Produktene fra Vesterålen og Nordland får oppmerksomhet i USA, og aktørene er godt fornøyd med besøket, forteller prosjektleder Daniel Sowe ved Fiskeriparken.

Fra vår region har Johnny Johansen fra Prestfjord Seafoods deltatt. Det har også Joakim Eilertsen, Helene Kristiansen Hokland og Anja Strand fra Nordlaks. Nova Sea, Kvarøy Fiskeoppdrett, Salaks og Polar Quality er andre bedrifter fra Nordland som er med.

Nye kunder

– Bedriftene deltar for å pleie eksisterende nettverk, samt treffe nye kunder. Bedriftene håper på å reise herfra med nye potensielle kunder i portoføljen, sier Sowe.

Messa har nærmere 23.000 besøkende, med mange viktige kjøpere fra hele verden – som både Nordlaks og Prestfjord nå har fått vist seg frem for.

– Timingen er ikke helt ideell for hvitfisknæringa i Norge, men USA er et uhyre interessant marked med økende etterspørsel etter norske kvalitetsprodukter, mener prosjektlederen i Fiskeriparken.