Tv-serien skårungen handler om en gruppe såkalte skårunger som konkurrerer om å bli den beste fiskeren. Det gjør de under oppsyn av tre ulike mentorer, eller skippere, som inkluderer Ringstad.

-Kan veldig mye

I mandagens finale veileder han skårungene Harald Sakarias Brøvik Hansen og Mathias Hole Svoren i håp om å kunne stikke av med seieren. De to synes den rutinerte bøfjerdingen har vært en god læremester.

- Han kan veldig mye om fiskeri og vet eksakt hvor man finner fisken og hva man skal gjøre for å fange den, uttalte Brøvik Hansen til VOL i forrige uke.

- Spennende finale

Prosjektleder for Skårungen, Marita Evjen, sier at det blir en svært spennende finale.

- Det blir en spennende finale der skårungene skal opp til eksamen og går fra å være skårunger til skipper. Finaleprogrammet handler om hva de har lært og deres reise gjennom programmet, forteller hun.

På spørsmål om hvor stor prestasjon det er av Ringstad å få videre to skårunger til finalen, svarer hun:

- Det viser at han har vært flink til å lære bort. Noe rett har han nok gjort, slår hun fast.

-Ekstremt smart

Den tredje finalisten i finalen er Ole Stavdal Vikenes, som har hatt skipper Vegard Eriksen Bangsund som mentor. Vikenes tror han får tøff konkurranse av Ringstads skårunger i finalen.

– Jeg tror jeg stiller ganske likt med de to andre i finalen. Mathias og jeg er ganske lik på kunnskap, han er fysisk sterkere enn meg. Men jeg er nok raskere enn Mathias. Harald er ekstremt smart, i kunnskap vinner nok han, sier han til NRK.

Finalen i Skårungen vises på NRK1 mandag etter Dagsrevyen.«Skårungen»

  • 12 deltakere med liten kunnskap om fiskerlivet møtes i Lofoten for å prøve seg i et av Norges tøffest yrker.

  • Deltakerne deles inn i tre lag, der hvert av dem har hatt en erfaren skipper som mentor.

  • I løpet av de 10 episodene har en og en deltaker forsvunnet ut. En skårunge står til slutt igjen som vinner av hele konkurransen.

  • «Skårungen» hadde premiere søndag 12. mars og har blitt sendt hver mandag og søndag.

  • Programleder er Silje Nordnes, kjent fra P3morgen.