Politiet fikk på morgenen torsdag 6. april en melding om en utforkjøring på E6. Det skriver Namdalsavisa.

Fant mye narkotika

Bilen har kjørt av veien, og inn i et tre, men det skal ifølge meldingen ikke være noen personer på stedet. Politiet sender derfor en patrulje til stedet.

– Det er ikke noe blod, men det er rotete inni bilen og vi ser fotspor rundt kjøretøyet. Betjentene tenker at sjåføren kanskje har fått sjokk, og begynner å lete i et skogholt like ved. Og der, om lag 50 meter unna bilen, blir det funnet ei stor, brun pappeske, forklarer lensmann i Grong, Birger Håpnes, til Namdalsavisa.

I eska, som ifølge Trønder-Avisa er forsøkt skjult bak noen trær, finner de 5,5 kilo marihuana. I tillegg ble det funnet 113 gram kokain i et hulrom i bilen. Mens politiet er på stedet, kommer en leiebil kjørende, med de to personene som hadde vært involvert i ulykka.

Den ene er, ifølge politioverbetjent Geir Bendiksen i sortlandspolitiet, fra Vesterålen, mens den andre er fra Harstad. Ingen av dem har registrert bostedsadresse i Vesterålen i dag.

Verdt 1 million kroner

De to blir pågrepet og tatt inn til avhør og legesjekk. De to erkjenner overfor politiet at de har vært i Oslo, og er på vei nordover med narkotikaen. Saken etterforskes nå videre av politiet i Trøndelag.

Den beslaglagte narkotikaen har stor verdi.

– Gateverdien på marihuana varierer veldig, men hvis vi sier at en cirkapris er på 200 kroner per gram – og man selger ett og ett gram – tilsvarer dette beslaget en verdi på 1 000 000 kroner, sier etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen hos Politiet i Namsos og Fosnes til Namdalsavisa.

Ifølge Trønder-Avisa skal mennene ha erkjent å skulle frakte narkotikaen til Harstad for videresalg.

Begge de involverte er kjenninger av politiet. Politiet gjennomførte i etterkant av utforkjøringen en ransakelse av en bopel som tidligere har tilhørt den involverte vesterålingen, i Vesterålen.

Bendiksen vil ikke kommentere om politiet fant noe av interesse under ransakingen.