Siv Dagny Aasvik på Arbeiderpartiets landsmøte:

– Vi vil ha kompromiss som gir aktivitet både på land og til havs

Siv Dagny Aasvik viste sin støtte til Arbeiderpartiets kompromissforslag om oljeutredning, på partiets landsmøte fredag.

– Jeg er så heldig å få være ordfører i Hadsel kommune, midt i hjertet av Lofoten og Vesterålen, sa Aasvik i sin appell til landsmøtet, før hun henviste til tro, håp og kjærlighet for regionen.

– Vi har ei sterk fremtidstro. Vi bor i Vesterålen fordi Vesterålen har noe å by på. Mye av Lofoten og Vesterålen er fisk, men det er ikke alt. Vi er så mye mer, og vi kan så mye mer, sa Aasvik.

Hun har et håp om at petroleumsaktivitet kan gjøre en forskjell, og at det gjennom økt aktivitet kan skapes enda større verdier til norsk velferd. Aasvik mener at petroleumsaktivitet i regionen vil skape flere arbeidsplasser, og at større aktivitet, både innen olje og gass, men også fiske og reiseliv.

– Til slutt har vi kjærligheten, til kysten og landsdelen. Det er det som gir oss motivasjon, som gjør at vi jobber dag og natt. Erfaringer viser at ulike næringer kan leve side om side, så nå ønsker jeg å se på muligheten for om vi kan bidra med petroleumsressurser i tillegg til fiskeri og turisme, sa Aasvik til landsmøtet.

– For til slutt står de sammen disse tre: Trua på muligheter, håpet om å skape og dele i hele landet, og kjærligheten til kysten.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.