(Foto: Helge Hansen/NTB Scanpix )

Foto: Helge Hansen/NTB Scanpix

Sparket i gang oljekampen i Ap

Fellesforbundet og Industri Energi tjuvstartet oljekampen på Arbeiderpartiets landsmøte med en markering utenfor Folkets Hus torsdag.

– Vi er skuffet over at forslaget til partiprogram ikke går inn for konsekvensutredning av hele områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det ville vært en logisk videreføring av Arbeiderpartiets politikk, sa Fellesforbundets leder Jørn Eggum i sin appell.

– Men vi er heller ikke politisk blinde. Vi ser at det er nødvendig å finne kompromisser. Det kompromisset som flertallet i sentralstyret har kommet fram til, er til å leve med, la han til.

AUF-leder Mani Hussaini har tatt dissens i innstillingen. Ungdomsorganisasjonen ønsker ingen konsekvensutredning av de omstridte områdene.Også Industri Energis nestleder Frode Alfheim holdt appell. Han la blant annet vekt på at oljeindustrien er en sentral leverandør av ny teknologi som Norge skal leve av i fremtiden.

Blant de fremmøtte var slagordene "Oljeindustrien skaper arbeid og velferd" og "Ja til arbeid – kysten rundt". Ap-nestleder Trond Giske tok på vegne av partiledelsen imot budskapet fra de fagorganiserte, som frykter at oljekompromisset som er lagt fram, skal bli endret av landsmøtet. Han var trygg på flertall for kompromissforslaget som foreligger.

– Jeg både håper og tror at delegatene, som jo bestemmer suverent, kommer til å slutte seg til vedtaket. Et klart flertall av fylkene har allerede gjort det, slik at vi fortsetter den kloke og gode forvaltningen av våre naturressurser, til beste for verdiskapning, bosetting og miljøet, sa Giske.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.