(Foto: Helge Hansen/NTB Scanpix )

Foto: Helge Hansen/NTB Scanpix

Sparket i gang oljekampen i Ap

Fellesforbundet og Industri Energi tjuvstartet oljekampen på Arbeiderpartiets landsmøte med en markering utenfor Folkets Hus torsdag.

– Vi er skuffet over at forslaget til partiprogram ikke går inn for konsekvensutredning av hele områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det ville vært en logisk videreføring av Arbeiderpartiets politikk, sa Fellesforbundets leder Jørn Eggum i sin appell.

– Men vi er heller ikke politisk blinde. Vi ser at det er nødvendig å finne kompromisser. Det kompromisset som flertallet i sentralstyret har kommet fram til, er til å leve med, la han til.

AUF-leder Mani Hussaini har tatt dissens i innstillingen. Ungdomsorganisasjonen ønsker ingen konsekvensutredning av de omstridte områdene.Også Industri Energis nestleder Frode Alfheim holdt appell. Han la blant annet vekt på at oljeindustrien er en sentral leverandør av ny teknologi som Norge skal leve av i fremtiden.

Blant de fremmøtte var slagordene "Oljeindustrien skaper arbeid og velferd" og "Ja til arbeid – kysten rundt". Ap-nestleder Trond Giske tok på vegne av partiledelsen imot budskapet fra de fagorganiserte, som frykter at oljekompromisset som er lagt fram, skal bli endret av landsmøtet. Han var trygg på flertall for kompromissforslaget som foreligger.

– Jeg både håper og tror at delegatene, som jo bestemmer suverent, kommer til å slutte seg til vedtaket. Et klart flertall av fylkene har allerede gjort det, slik at vi fortsetter den kloke og gode forvaltningen av våre naturressurser, til beste for verdiskapning, bosetting og miljøet, sa Giske.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lurte menn for hundretusener av kroner:

I dag skal svindelsaken opp for retten

To kvinner og en mann er tiltalt i en omfattende svindelsak i Sortland. De tre er tiltalt for å ha lurt en rekke menn til å overføre penger til reiser og hotell.

Seniortur: Austringen–Barkestad

Vesterålen Turlag setter stor pris på at turlederne Vigdis og Anfinn Olsen inviterer til ny tur til Øksnes Vestbygd.

– Lei av at endel leverer søppel til Røde Kors-butikken

Torbjørg Bakke , Hanne Simonsen og Elsa Nyheim hos Røde Kors’ bruktbutikk fortviler over at folk setter fra seg søppel utenfor bruktbutikken.

Lettere vær, og nå stiger temperaturen snart

Etter en grå søndag, snur det i dag.

Naboene stiller krav til Andøy boligstiftelse:

Riv begge husene og rydd eiendommene

For et par år siden kjøpte Andøy boligstiftelse to eiendommer på nabotomta til Andenes helsesenter. På tomtene står to hus til forfall og fare for omgivelsene.