Oljesøl er ingen spøk. I dette tilfellet har det lekket ut maksimalt 260 liter parafin ned i grunnen ved to eneboliger på Andenes. Det stod to oljefat i garasjen til den ene boligen. Det ene oljefatet var tomt da skaden ble oppdaget.

Hull i oljefat

– I dette fatet er det påvist hull i bunnen som følge av korrosjon. I det andre fatet var det ca. 140 liter parafin igjen. Det er usikkert om det har lekket olje fra dette fatet, skriver firmaet GEO247 som har utarbeidet en rapport om oljesølet for Frende orsikring og Gjensidige forsikring, som representerer de to boligeierne som er involvert.

Oljelukt

Skaden ble oppdaget 2. februar i år da det oppstod oljelukt i naboboligen.

Husene står på sandgrunn, og oljen har gått ned i grunnen og spredd seg utover i kjegleform.

5 meter

– På dette tidspunkt anbefales oppgraving til anslagsvis fem meter dersom dette praktisk sett lar seg gjennomføre. En slik oppgraving kan i beste fall være et effektivt tiltak for å fjerne hoveddelen av forurensningen, heter det i rapporten fra GEO247.

VOL får bekreftet at det ble gravd ned til tre meter under fundamentet til husene, og at massene ble fjernet og tatt hånd om på forsvarlig måte. Nye masser er fylt tilbake i hullet.