Dommen ble anket til lagmannsretten og der ble dommen gjort om.

– For streng

I lagmannsretten hevdet forsvareren til mannen at dommen i tingretten var for streng og at det ville være riktig å gjøre fengselsstraffen betinget om domfelte gjennomførte et narkotikaprogram.

Det ble hevdet at domfelte hadde brutt med sitt tidligere miljø og at lovbruddene var påvirket og skyldtes store inntak av amfetamin over tid.

«Domfelte er i målgruppen for idømmelse av narkotikaprogram. Samtlige overtredelser pådømt i tingretten kan relateres til rusmisbruk. Det gjelder også tidligere domfellelser det er relevant å se hen til.  I straffutmålingen må domfeltes tilståelse og saksbehandlingstiden tillegges større vekt enn tingretten gjorde. Det må også legges vekt på at narkotikaovertredelsene ikke var profittmotiverte.», heter det i domspapirene.

Aktor var enig i vilkårene forsvarer la ned.

Aktor mente domfelte var motivert og egnet for reaksjonsformen. Det ble også sagt at voldsforbrytelsene omhandlet i tingrettens dom var uten tvil rusrelaterte og ikke kunne ses som hinder for idømmelse av dom på narkotikaprogram.

Aktor la derfor ned påstand om betinget fengsel med prøvetid på fire år.

Dommen

På bakgrunn av at domfelte tilstå flere av lovbruddene og sa seg villig og var motivert for narkotikaprogram, valgte lagmanssretten å gjøre om fengselsstraffen til betinget fengsel.

Fengselsstraffen ble gjort om til betinget fengsel med fire års prøvetid. I tillegg må mannen gjennomføre et narkotikaprogram med domstolskontroll.

Resten av dommen ble stående. Denne gjaldt 20.000 kroner i bot, 40.000 kroner  i erstatning til tidligere samboer for vold og inndraging av 164.150 kroner som retten mente kom fra narkotikasalg.