De tre, som alle har adresse i Troms, er tiltalt for et bedrageri som ansees som grovt, fordi det har hatt stor økonomisk skade, det er begått flere ganger og over tid, det er gjort i fellesskap og har systematisk preg, samt at de er tiltalt for å ha forledet en større krets av personer.

Les også: – Lurte menn til å overføre penger til reiser og hotell

De tre skal over en periode på ett år og én måned, fra januar 2015 til februar 2016, ha forledet en rekke menn til å overføre minst 670.900 kroner, under påskudd av at pengene skulle dekke ulike utgifter. Det kommer frem i tiltalebeslutningen.

Det er også tatt ut en tilleggstiltale mot to av de tiltalte. Tilleggstiltalen gjelder cirka 25 tilfeller av svindel, der de to har gjort avtaler om salg av nettbrett, macbook og mobiltelefoner via kjøp og salg-facebookgrupper, men uten at de har sendt varene.

Rettssaken skal gå over fem dager. To av de tiltalte møtte i retten mandag morgen. Den ene kvinnen møtte ikke, på grunn av sykdom. Hennes forsvarer har bedt om at saken utsettes.

Les også: Advokat: – Kvinnen har erkjent skyld

Retten har diskutert om saken kan gå uten at den ene tiltalte er til stede. Kvinnen trenger gyldig legeerklæring datert i dag. Retten har like etter klokken 12 mandag kommet frem til at kvinnen plikter å møte i retten. Rettssaken fortsetter dermed mandag ettermiddag.

VOL følger saken.