Kvinne (39) og Mann (28), som har forklart seg henholdsvis tidligere dag og i går, ble sendt ut av rettslokalet før Kvinne (28) skulle fortelle sin versjon av saken for retten.

Dette er saken: – Lurte menn til å overføre penger til reiser og hotell

Hun fortalte om et strengt regime i huset, der hun følte at hun ble lurt til å flytte inn hos paret, da de bodde i Harstad.

– De brukte vold mot meg

Tiden gikk, og de tre flyttet sammen mellom ulike leiligheter, både i Harstad og lenger sør i landet, før de flyttet til Sortland.

Etter at de tre flyttet til Sortland, skal Kvinne (39) ifølge forklaringen ha fortsatt med å bruke vold mot Kvinne (28).

– Jeg følte at jeg måtte godta dette. Jeg hadde aldri noe minibankkort, og [Kvinne (39)] hadde kodebrikken til nettbanken min. Om jeg fikk nye koder til bankkortet, ble det levert rett til henne, forklarte Kvinne (28) i retten.

Skal ha brukt våpen

På Sortland kom, ifølge forklaringen til Kvinne (28), sønnen til Kvinne (39) inn i bildet, og hun forteller om episoder der det angivelig har blitt avfyrt våpen, både med og uten kuler, rundt henne.

– De psyket meg ned til å tro at familien min ikke ville meg noe godt. De fikk meg til å tro at Kvinne (39) og Mann (29) var de eneste som støttet meg, forklarte Kvinne (28) i retten.

Kvinne (28) skal så, ifølge forklaringen, ha fått beskjed fra Kvinne (39) og Mann (28) om at de måtte skaffe penger til en operasjon for en person som befant seg i Kongo. Måten de skulle gjøre det på, var, ifølge forklaringen til Kvinne (28), ved å svindle menn. Kontakten ble opprettet på datingsider på nett.

– Jeg spurte [Kvinne (39)] om hva jeg skulle skrive til dem, og hvor og hvordan. Da ble jeg fortalt at vi skulle si at jeg bodde på ei øy, eller et sted i Finnmark, dersom personene vi kom i kontakt med var fra Sør-Norge. Det måtte være et sted der man måtte ta buss, båt og fly, og gjerne legge opp til at det var ei overnatting. Midt oppi dette var stormen Ole på gang, så vi kunne lett utnytte dette, da mye var kansellert. Det var lett å skylde på været, forklarte Kvinne (28).

– Du fant på nye unnskyldninger hver gang du skulle ha penger? spurte sorenskriver Hans Edvard Roll.

– Ja.

– Det var bare å bruke fantasien, så kom det penger?

– Ja.

Politiet har sporet pengene fra svindelen: – Har brukt nesten 600 000 kroner på internettspill

Facebookprofiler

Kontakten med mennene skulle utgis for å være av den romantiske sorten, og Kvinne (28) hevder at Kvinne (39) var sterkt involvert i hva de skulle skrive. Mann (29) skal ha vært svært interessert i om det kom penger inn på konto, og hvor mye som kom, ifølge forklaringen til Kvinne (28).

Mann (29) forklarte seg mandag: Hevder at han ikke kjenner til svindelen

Flere ganger i rettssaken kommer det frem en rekke facebookprofiler, både faktiske og falske. Flere ulike profiler har blitt brukt i kontakt med mennene. Det skal også være en mannlig facebookprofil som er brukt i kontakt med Kvinne (28), som Mann (29) har opprettet.

Dro til Danmark

Den tre tok med seg den ene fornærmede til Danmark. Ifølge forklaringen til Kvinne (28) hadde han på forhånd vært i kontakt med en kvinnelig facebookprofil, og ventet å møte henne i Trondheim.

– Da vi kom til togstasjonen i Trondheim hadde han en formening om at han skulle treffe denne kvinnen, men i stedet dukket vi tre opp. Vi forklarte at kvinnen var på sykehuset i Trondheim, men at hun skulle møte oss på danskebåten, forklarte Kvinne (28) i retten.

Vel fremme på båten var denne kvinnelige facebookprofilen likevel ikke der, men trioen skal, ifølge forklaringen, likevel ha tatt han med seg på tur.

– Han sjekket inn på samme lugar som meg. Så spurte [Kvinne (39)] om jeg kunne innlede et forhold til han. Jeg fikk beskjed om å fri til han, siden han var kristen. Vi skulle så få han til å flytte nordover, og formålet med det var at det skulle bli ny økonomi å styre ut av, sa Kvinne (28).

På tur hjem fra Danmark med danskebåten, skal Kvinne (28) ha fridd til denne fornærmede mannen, men ifølge henne var det mot hennes egen vilje.

– Jeg følte meg presset til å gjøre det, sa hun.

Denne mannen skal så ha kommet nordover til Sortland et par dager etterpå. Kvinne (28) fortalte så at hun ikke hadde viet mannen, som da trodde han skulle gifte seg med henne, noe oppmerksomhet. Han skal så, ifølge forklaringen, ha reist fra Sortland igjen.

– Har hatt kontakt med én etterpå

Kvinnen har forklart at hun har hatt kontakt med én av de fornærmede etterpå.

– Jeg kontaktet han, og la alle kortene på bordet. Jeg har siden hatt jevnlig kontakt med han, og begynt å betale ned på det jeg skylder han, sa Kvinne (28).

Kvinne (28) er den eneste av de tre tiltalte som har erkjent straffskyld.

Les også: Advokat: – Kvinnen har erkjent skyld

Jeg ser på dette som veldig uheldig for de som er berørt, og har dårlig samvittighet. Hadde jeg ikke gjort som jeg gjorde, hadde det endt med at jeg hadde blitt banket.

Den siste utspørringen av Kvinne (28) fortsetter onsdag morgen.