Denne uken arrangeres Statoils talentleir i Porsgrunn. Der deltar flere av Norges mest talentfulle fotballspillere mellom 14 og 16 år, der i blant finner vi også bøfjerdingen Adan Abadala Hussein.

Han kan bli en av de neste som spiller med flagget på brystet, for talentleiren i Porsgrunn utgjør toppen Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Får spille med proff

Talentleiren er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter. På leiren fikk de unge talentene veiledning av Morgendagens Helter-mentor Martin Samuelsen. Han spiller proft for den engelske fotballklubben West Ham, og i fjor høst scoret han sitt første mål for landslaget.

Hussein var en av de som fikk møte Samuelsen, og Samuelsen deltok selv i sin tid på samme type talentleir. – Det å kunne få være med på en slik talentleir bør være en stor inspirasjon til å utvikle seg videre og bli enda bedre fotballspillere. Jeg husker selv hvor spennende det var for meg å delta på denne typen leir og kunne måle meg mot de beste, sier Samuelsen som er mentor for Statoil Morgendagens Helter.

Kun en vesteråling

Det er til sammen 135 spillere fra 15 til 16 år, i tillegg til to skyggelandslag og to grupper spillere som er født i 2003. Av disse er åtte fra Nordland, og der i blant er bøfjerdingen. Det er øverste klasse som blir tatt ut til å være med på leiren.

– Det har vært en veldig fin og lærerik samling så langt på Statoil Talentleir. Jeg forsøker å vise men beste siden både på og utenfor banen, sier Hussein