I sommer vil matspalten hovedsakelig ha italiensk tema.

Ikke bare fordi jeg elsker mat fra Italia, men også fordi mange rettene derfra er ekstra godt tilpasset sommeren – de er lette, de går raskt å lage – og de passer å spise utendørs på terrassen sammen med et godt glass hvitvin.

Denne uka skal vi lage en av de mest klassiske «primo piatto» – første hovedrett – nemlig ravioli fylt med grønt servert i en smørsaus med salvie.

Hjemmelaget pasta

3 eggeplommer

250 g «Tipo 00» hvetemel

1/2 ts salt

(Ev. 1–2 ss vann)

Legg det italienske pastamelet «Tipo 00» og saltet i en dunge på et bakebord.

Lag en «vulkan» i midten, og knekk eggeplommene i hullet. Rør ut eggeplommene i melet med sirkelbevegelser.

Når deigen blir fastere, så knar du den godt.

Om deigen blir tørr kan du fukte den med litt vann. Deigen skal bli fast og «stum» og skal ikke sitte fast i fingrene.

Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskap i en times tid.

Grønt raviolifyll

200 g ruccola

200 g fersk spinat

200 g ricottaost

50 g parmesanost

Salt, pepper, muskat

Fres rucola og spinat i litt olje til bladene har falt sammen. Legg dem i et tynt kjøkkenhåndkle og vri ut alt vann.

Legg det grønne sammen med ricotta, parmesan, salt, pepper og litt revet muskat i en mikser og kjør til en fast grøt. La bli avkjølt.

Bruk en pastamaskin eller kjevle for å lage tynne, lange strimler - cirka åtte centimeter brede - av pastadeigen. Bruk en teskje til å legge små kuler av ricotta-fyllet med fem centimeter avstand på pastastrimlene.

Legg en ny strimle på toppen, press forsiktig ut luften rundt fyllet og press pastaen godt sammen. Bruk en trinse til å skjære raviolien i firkanter.

Legg i kokende saltet vann og la trekke til raviolien er ferdig.

Smør- og salviesaus

20 ferske salvieblader

75 g smør

Riv i stykker salviebladene, fres dem i smør – rør rundt. Legg den kokte raviolien i pannen.

Buon appetito!