Kranbilsjåføren stoppet opp for å ta hensyn til motgående kjøretøy på den smale veien. Veien ga da etter og kranbilen veltet utenfor og ble liggende på taket ved siden av veien.

Det gikk bra med sjåføren

Sjåføren kom unna hendelsen uten skader. Hadde han ikke stoppet opp for motgående trafikk, kunne han ha havnet i Møkkelandsvannet. Da hadde kranbilen rullet mange ganger nedover den cirka hundre meter lange strekningen.

Bård Ovik i selskapet kan fortelle at bilbergingen skal foregå natt til lørdag, etter en lang og omfattende befaring.

– Det som har skjedd er at veien har gitt etter. Det er veldig smalt der, og sjåføren har stoppet på siden for å slippe motgående trafikk forbi. Sjåføren ble ikke skadet, men det er selvsagt litt ergerlig for alle parter. Nå skal vi berge kranen, og da må vi fjerne en del av veien for å klare det, forklarer Ovik.

– Vesterålsveiene holder ikke mål

Veien på ulykkesstedet ser grei ut, men flere steder på strekningen er asfalten sprukket opp. Slik er det flere steder i Vesterålen også.

– Veistandarden i Vesterålen er for dårlig. Og det er den over alt i regionen, både om man kjører mot Bø, Hadsel, Andøy eller kjører mot Blokken. Det bør prioriteres å få bedre veistandard, det er ikke noe mer å si om det, avslutter han.